≡ Menu

Какви са вариантите за реклама

Ако търсите платена реклама в интернет, вероятно сте попадали на предложения за Pay-Per-Click, известна още под съкращението PPC реклама.

Същността на този вид реклама се състои в това, че въвеждате избрани ключови думи, които се отнасят най-добре до вашия бизнес, в избрана от вас рекламна система и вашият сайт ще се появява на предните позиции от резултатите на търсачките. Интернет реклама в google е ефективен начин да сте на първите страници и позиции, и ще подпомогне за увеличаване на трафика на сайта ви.

Обикновено част от потребителите подминават т. нар. спонсорирани връзки, които се показват най-отпред при дадено търсене и не ги отварят. Това вероятно е така поради погрешното схващане, че точно в тези платени позиции няма да има нужната им информация за дадена търсена стока или услуга, но това не е така.

Именно в тези сайтове могат да се намерят чудесни предложения и добри цени. Все пак проучванията показват, че 20 % от потребителите мислят точно така и отварят спонсорираните връзки.

Предимство за вашия бюджет е, че плащате при отчетени посещения, така че наистина без никакви притеснения можете да опитате да популяризирате бизнеса си или конкретна сезонна промоция, чрез PPC реклама която е иновативно популяризиране за всеки вид бизнес. Характерно за този вид реклама е това, че рекламодателят плаща за всеки клик, а този, който плаща най-много да всеки клик, съвсем закономерно се класира най-отпред.

Добре е да имате предвид, че чрез PPC реклама вие не можете да оптимизирате сайта си. Ако това е част от вашите желания и искате да имате по-популярен и лесно откриваем от потенциалните ви клиенти сайт, вие можете да заложите на качествени SEO услуги, за които можете да откриете повече подробности на този адрес.

Наред с оптимизацията на сайта си, можете да опитате до колко ефективна за вас ще е Pay-Per-Click рекламата и да си изградите стратегия за по-нататъшното развитие на вашия сайт занапред.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!