≡ Menu

Какво ви е необходимо, за да създадете дизайн на уеб сайт

За да създадете успешен дизайн на уеб сайта си, първо трябва да отговорите на няколко въпроса. Каква е неговата цел и какъв ще е стилът на дизайна?

Целта на дизайна може да бъде разнообразна. В самото начало можете да поставите няколко условия: удобство, простота, солидност, зрелищност, лаконичност и т.н. Не можете да изисквате всички компоненти да бъдат представени максимално. Трябва да заложите на едни повече, отколкото на други. Освен това трябва възможно най-рано да определите какво впечатление искате да прави сайтът ви на посетителя и какви функции искате той да изпълнява. Дизайнът е само средство, посредством което сайтът да постигне целта си. Затова най-важните му функции трябва да бъдат изяснени отрано.

Следващата стъпка, при изработка на уеб сайтове е да разгледаме вече съществуващите сайтове – поне тези, които ни харесват.

Когато напрягате въображението си, за да измислите уникален дизайн на сайта си, имайте предвид, че колкото и разчупено да мислите, напълно възможно е идеите ви вече да съществуват някъде там в уеб пространството. Частично или пък цялостно изпълнени. Можете силно да намалите срока за изработване и утвърждаване на дизайна на сайта си, като подготвите списък с линкове към сайтове, които ви харесват. Задължително си отбелязвайте какво точно ви прави впечатление, точно така ли го искате или да бъде коригирано и преформулирано.

Следващата стъпка изисква да предоставите на дизайнера всички визуални материали под формата на илюстрации, каталози и т.н. По този начин ще въоръжите разработчика на уеб сайта с пълното съдържание, което той да има предвид.

Задължително е да обмислите каква ще бъде структурата на сайта преди създаването на дизайна. Дизайнерът вече трябва да може да оперира с разделите в сайта и да отчита тяхната йерархия – колко менюта ще има, колко нива, какви раздели и т.н. Ако разполагате с готово лого, предоставете го на дизайнера още в самото начало.

Разработването и осъществяването на дизайна на един сайт е предпоставка за неговия успех, когато бъде пуснат в Интернет. Визията на сайта ви е ключът към привличането на клиенти, т.е. успехът на бизнеса ви зависи от това колко добре сте се справили със задача – избор на дизайн. Един от най-лесните и достъпни начини да гарантирате успеха си е да се доверите на опита и уменията на професионалисти. Те ще ви запознаят с най-новите тенденции и ще ви помогнат да се ориентирате бързо какъв дизайн е най-подходящ за проекта ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!