≡ Menu

Какво е Груповото Пазаруване

В днешният забързан свят всяка загубена минута е ценна. Затова все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн в интернет. Така те имат по-богат избор и много по-бързо се ориентират, само с едно натискане на мишката преминават от магазин в магазин. Отделно че в интернет много по-лесно се намират отстъпки и големи намаления. Именно за това са създадени и сайтовете за групово пазаруване.

Какво е сайт за групово пазаруване?

Сайтовете за групово пазаруване или наречени още сайтове за колективно пазаруване, са такива уебсайтове, където различни търговци публикуват оферти с огромни намаления, често над 50%, като дори има оферти с 80% отстъпка от цената. Най-често офертите са за услуги или туризъм, но също така има и оферти за продукти. Клопката е в това, че за да получи клиента това изгодно намаление, то трябва да се събере група купувачи, чийто минимален лимит търговеца е задал. Например ако става въпрос за оферти за почивки, логично е търговеца да иска 40 човека да закупят офертата, за да се напълни автобуса и офертата да е изгодна за всички.

След като се събере минимума желаещи да закупят офертата, те получават ваучер на своята електронна поща и с този ваучер закупуват с отстъпка конкретната оферта от търговеца. Реално най-голямата печалба за търговеца са новите клиенти. Търговеца место да плаща за реклама, пуска оферта в сайтовете за групово пазаруване и така печели нови клиенти. Сайтовете за групово пазаруване са идеалната платформа за промотиране на нови търговци, нови марки, стоки или услуги.

Друг тип сайтове, които оперират в тази сфера на търговията са така наречените агрегатори на оферти.

Какво е сайт агрегатор на оферти?

Този тип сайтове събират автоматично офертите от сайтовете за групово пазаруване, като ги класифицират по категории и местоположение. Така потребителите вместо да преглеждат офертите в 10 сайта за колективно пазаруване, виждат всички оферти на едно място и така много по лесно намират подходящата за тях оферта.

С филтриране и сортиране по различни показатели сайтът агрегатор на оферти за колективно пазаруване е едно голямо улеснение за всеки един бъдещ клиент на сайтовете за групово пазаруване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!