≡ Menu

Какво е онлайн магазин – Повече информация за интернет пазаруването

Много от хората нямат много голяма представа какво всъщност е електронната търговия и ето защо е хубаво да прочетете това което ще обясним в тази статия по-долу и да се запознаете из основи с най-новите тенденции на пазара.

Ще говорим за електронна търговия. Започваме с произхода на наименованието – „електронна търговия” идва от английското electronic commerce и означава купуване и продаване на най-различни стоки и услуги чрез интернет и познатите ни компютърни мрежи. В последните години те страшно много улесниха живота ни, до такава степен, че можеш да купиш всичко, което поискаш само с един клик на бутона. Популярността й става все по-голяма и хората с достъп до интернет започват да търсят най-изгодното и качественото именно там.

Електронната търговия възниква поради необходимостта да се задоволи търсенето на хората, а от тук на сетне в момента вариантите за нея са страшно много, като не бива да забравяме и виртуалните пари, сигурността и редица други предимства които има. Вариантите да пазарувате и продавате в нета са страшно много и всеки с интернет достъп може да пробва, но най-важно е доверието, което се гради с положителен рейтинг, който пък е ключов за добрия бизнес. В реалност електронната търговия много се различава от обикновената, защото в интернет рейтингът е всичко, а при обикновената има само доверие.

Хубаво е да знаете, че има няколко форми за електронна търговия и те са така познатата ни – бизнес към клиент, бизнес към бизнес – клиент към клиент, което е потребителска платформа за връзка на различни потребители – продавачи и купувачи. Последният популярен вид е „business to government“ или така познатият ни бизнес към правителство, където фирми предлагат услуги на правителството. Вариантите никак не са малко и всеки от тях си има известни предимства и недостатъци. Всеки трябва да избере сам за себе си кой вариант му пасва най-добре. Електронната търговия в България и Света се развива с изключително бързи темпове и трябва да следим за всяка новост!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!