≡ Menu

Какво е това осъзнат сън и практикуваме ли го?

Осъзнатият сън може да бъде много страшно преживяване ако не го направиш както трябва. Веднага се превръща в ужасен кошмар и едва ли ще успееш да събереш кураж да го пробваш пак. Според мен най-трудното нещо е да се задържиш в “измисления свят”, когато осъзнаеш, че си там. Понеже мозъкът се превъзбужда, а превъзбудата разваля този сън. Искат се доста тренировки, докато стигнеш фазата на осъзнаване на съня, един вид “да се събудиш в съня” и да осъзнаваш, че си там. Може да ви доведе чак до лечение с хипотерапия. Ако не си сигурен, че си в осъзнат сън може да се ориентираш по някой часовник, часовниците никога не са правилни в тези сънища, часовете се изнизват за секунди. Но пак повтарям, за да стигнеш до тази част се искат много тренировки, аз съм го пробвал ама не ми стиска да почна да се разхождам из осъзнатия сън иначе обичам да сънувам коне препускащи свободно сред природата, обичам конете, занимавал съм се с хипотерапия преди години и от там идва любовта ми към тези божествени създания конете. Записвай си сънищата след като се събудиш, трябва да се научиш да помниш добре, за да стигнеш до осъзнатия сън. Сигурно ти се е случвало много пъти да сънуваш някой готин сън как галопираш на гърба на коня, да се събудиш, да го помниш 20-30 минути и да го забравиш. Затова ако си навит да достигнеш осъзнатия сън, трябва в продължение на няколко седмици да си записваш всички сънища, събрал съм сигурно цял роман със записки за коне. На мен ми отне около 3 седмици, за да се науча да ги помня. Но пак повтарям, все още не съм събрал куража да се “разходя” из мозъка си, защото ме е страх да не стане някой кошмар от който ще се посирам 2-3 седмици след това.

Но по добре не се опитвайте да предизвикате осъзнат сън. Или трябва да се случи по нормален път (докато си спите нормално) или НЕ трябва да се случи. Всичките тези статии изглеждат много добре, много готино, човек даже да поиска всяка вечер да сънува осъзнат сън. Но всичко това е правено от хора, които сами са достигнали до пътя на осъзнатия сън. Чуйте ме добре, всеки гайд за осъзнат сън не е предназначен за ВАС. Хората си мислят, че като си постнат техниката някъде в интернет, тя ще действа и на други хора. Това НЕ е така. А най-лошото е че може да стигнете в последствие и до лечение с хипотерапия. Тези хора хал на хабер си нямат колко заблуждават хората и ги подтикват да направят неща, от които МНОГО ще съжаляват.

Намерете своя собствен път, но каквото и да правите- НЕ се водете по гайдовете на други хора. Всеки мозък е уникален, всяко тяло и всяко съзнание също. Следователно на всеки ум му действат различни неща, които не се повтарят напълно никъде другаде. И макар основите да присъстват във всяко едно разяснение относно lucid dreaming, то специфичните неща, които ви пишат да направите, НЕ действат на всеки еднакво.

Ако искате да ви е страх толкова много, колкото не сте си и представяли, ако искате да си докарате някаква шизофрения или инсомния, ако искате една цяла вечер да сте в капан на собственото Ви съзнание, което като ефект на доминото ще започне да ви материализира най-страшните неща за вас самите пред очите ви и още куп подобни неща- моля, придържайте се step-by-step към всеки един от гайдовете. Случвало ми се е докато сънувам да падам от коня, да ме прегазва табун с коне и какво ли още не… Даже веднъж бях в най-големия си кошмар… сънувах, че съм с ДЦП и се нуждая от хипотерапия и лечебна езда. Но повярвайте ми, ако го направите, ще усетите неща или толкова страшни или толкова хубави, колкото никога не сте усещали. Съзнанието ви ще премине всякакви граници на допустимото за вас, и ако искате да поемете риска всичко да бъде перфектно или да ви бъдат оставени трайни негативни последици на психиката, моля заповядайте.

Ако някои всезнайковци решат да ме оборват като кажат, че са се справили перфектно с някой от гайдовете, това е до време. Когато нагаждате съзнанието си да прави това, което нечие чуждо съзнание прави без проблем, ще има backfire. А той ще се случи, гарантирам ви, просто е въпрос на време.А всичко за конете, какво е това лечебна езда и хипотерапия може да прочетете в сайта “В света на конете”.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!