≡ Menu

Какво е фасаген?

Може би за първи път си имате работа с майстори и често имате нужда от помощ и съвет, а понякога и от директно разяснение кой продукт какъв е и какво е приложението му.

Може би за първи път си имате работа с майстори и често имате нужда от помощ и съвет, а понякога и от директно разяснение кой продукт какъв е и какво е приложението му.

Знаете ли какво е фасаген?

Фасагенът се използва основно за боядисване на външни стени, т. е. той е фасадна боя. Предлага се в различни цветове. След като цялата сграда бъде измазана, строителите я боядисват с избрания от вас цвят фасаген.

Всъщност вариантите са два – може да се купи предварително оцветена в завода мазилка или да се маже с неоцветена и след това да се боядисва с фасаген. Според някои строителни бригади вторият вариант изисква по-малко разходи.

Знайте, че когато се полага фасаген върху мазилката, е необходима предварителна подготовка – шпакловане.

Ако са ви казали, че трябва да се сложи мазилка над фасагена, знайте, че това също е възможно. Просто следете строителите да проверят предварително здравината на стената, да изберат подходящия грунд и да я грундират. Как да разберете кой е подходящият? Лесно е. Към всяка мазилка се предлага съответстващ й грунд. Разбира се, взимат се под внимание и фактори като топлоизолацията на стените. Ако те имат добра топлоизолация, повечето строители препоръчват да се използва водоразтворим грунд. Той е достатъчно ефективен, а цената му е по-ниска.

Не се притеснявайте да задавате въпроси на строителите и да искате обяснения за всичко, което не разбирате. Не чакайте да бъдат купени всички материали и строителните и ремонтни дейности да са започнали, за да искате отчет за работата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!