≡ Menu

Какво е Growshop и какво може да се купи от него?

Напоследък доста се споменава термина growshop, но мнозина все още не знаят какво е това и какво може да се открие на едно това място. Ето защо ние искаме да направим кратко описание на всички продукти, които можете да намерите в един growshop за да знаете с какво може той да ви бъде полезен.

Какво е growshop?

Казано на кратко, growshop е магазин, в който можете да закупите всичко, от което бихте могли да се нуждаете за засяването и грижата по вашата градина, оранжерия или домашни растения. Тоест, ако се нуждаете от нещо за вашата градина, то най-вероятно ще може да бъде открито в близкия growshop.

Семена за зеленчуци

От всеки един growshop можете да си закупите широко разнообразие от семена за да си засадите зеленчуци във вашите оранжерия или градина, а защо не и у дома. Можете да избирате измежду огромно разнообразие от сортове, така че да имате в градината си точно това, от което се нуждаете, без компромиси. Обикновено повечето семена, които се продават в growshop са обработени така, че да не бъдат нападани от насекоми и вредители.

Семена за дървета

Ако искате да превърнете двора си в красива градина, в която да отмаряте с приятели през горещите летни месеци, нужно е да се погрижите за зеленината и за това да бъде тя достатъчно. Защото кой би искал да си почива в лятната жега в един лишен от зеленина и цвят напечен от слънцето двор? В growshop можете да намерите всички по-популярни видове дървета, както и такива с по-ясно изразени естетически качества.

Семена и грудки за цветя

В growshop можете да намерите семена и грудки за огромно разнообразие от цветя. Независимо дали искате да засадите нещо по-екзотично, което не се среща по нашите ширини или традиционни за нашата страна растения, вие ще намерите всички необходимо в близкия growshop. Ако не сте сигурни какво точно търсите, можете да обясните на служителите какви точно растения желаете да имате в градината си и по кое време на годината искате те да цъфтят.

Торове и био торове

В growshop можете да закупите всички видове тор, от които растенията могат да се нуждаят, независимо от нуждите в момента. В това число влизат както най-популярните на пазара торове, така и редки все още напълно натурални разновидности. Повечето от био торовете се изработват на базата на морски водорасли и напоследък намират все по-широко приложение. Тук най-популярни са така наречените листни торове, които се пръскат върху листата на растенията.

Вкоренители

Ако искате да засадите растение, независимо дали в саксия, в двора или в оранжерия, но желаете да сте 100% сигурни, че то ще се хване така както трябва, вие ще трябва да прибегнете до прилагането на вкоренител. Ако използвате този продукт, който може да се купи във всеки growshop, вие си гарантирате почти 100% вероятност засаденото от вас растение да се хване добре там, където сте го засадили.

Лампи

В growshop можете да откриете различни типове лампи, които се използват за стимулиране растежа на растенията. Това е популярен начин за постигане на по-бързи и сигурни резултати, макар че обикновено се използва по-скоро за малки площи и ограничен брой растения. Обикновено освен за ускоряване развитието на растенията, лампи се използват и при видове с по-големи изисквания към светлина.

Почви

В близкия growshop можете да откриете голямо разнообразие от различни типове почви, които притежават съответните качества за да осигурят оптимално добри условия за развитието на растенията, като съответно всяка почва може да има своите добавки и съставки, които да създадат максимално добра среда за развитието на това, което отглеждате, без значение дали става дума за зеленчуци, плодове или цветя.

Витамини

Растенията, подобно на нас хората, също се нуждая от витамини за да израснат красиви, здрави и силни. Всеки добре зареден growshop предлага добро разнообразие от витамини според нуждите на растенията. От огромно значение е да подберете подходящите продукти и да ги приложите в здравословни количества.

Високо технологични устройства

Във всеки growshop ще намерите поне малко количество от съвременните високотехнологични устройства, които правят живота ни толкова по-лесен. Тук става дума за системи за контролиране на влажността, температурата и други подобни. някои от тези иновативни джаджи дори показват киселинността на почвата и други подобни качества.

Буустери за растеж

Да не забравяме да споменем и така наречените буустери за растеж, които засилват развитието на растенията, водят до бърз цъфтеж и по-добри крайни резултати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!