≡ Menu

Какво е OBD и как се свързва с чип тунинг

Много хора задават въпроси относно какво е (OBD) и как то бива свързано с чип тунинг. Нека първо да поясним, че съкращението (OBD) идва от „On Board-diagnostics” или конкретно система за самодиагностика на колата, а развитието и стартира през осемдесетте години.

В зората на технологията (OBD) системата е била нагласена така, че да подава индикация чрез светлинен сигнал при наличието на някакъв вид проблем, без да се знае от какво естество е той. Не така стоят нещата при модерните (OBD) приложения, тъй като те използват стандартни цифрови портове, които предоставят актуални данни от диагностичен код за евентуалните проблеми и аварии за отделните марки автомобили.

Благодарение на съвременните системи вие ще имате възможността да установите техническите неизправности на вашата лека кола. Освен това вие имате преференцията за пряк достъп до блока за управление (ECU) като именно това е пътя за извършването на планирания чип тунинг.

Както вече споделихме по-горе информацията, която ще получите идва от диагностичната букса на вашия автомобил. Масово използвани са 2 стандарта като единия е OBD 1, който е по-стар и OBD 2 след 2000-та година. Докато при OBD 1 буксата е разположена под капака на вашата кола при OBD 2 е формиран стандарта, който полага буксата на 0,61 м. от вашето кормилно колело.

Заключение

Накрая искаме да обобщим как се прави (OBD) чип тунинг на вашия автомобил. Както вероятно вече знаете, не е нужно да демонтирате блока за управление още познат като (ECU). При положение, че автомобила ви е създаден след 2000-та година не е необходимо отварянето на предния капак. Избраните от вас професионалисти ще включат периферното устройство към диагностичната букса и ще изтеглят заводските програми, на чието място ще поставят обновените им и подобрени варианти.

Остава само да берете плодовете на успеха, които ще ви предложи направата на чип тунинг за вашата лека кола. Пожелаваме ви успех и до нови срещи.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!