≡ Menu

Какво искаме от AdWords

Платформата на Google за PPC кампании не е лошо построена. Все пак, когато се налага да работиш с нея всеки ден, винаги има подобрения, които трябва да се направят. Това е от особена важност за ефективната работа с Pay per click рекламите.

Насочване

Всяка PPC кампания има нужда от данни и повече данни. Затова трябва да се направят промени в платформата, които да носят по-подробна демографска информация. Предоставянето на данни става все по-добро в последните две години, но все пак има какво още да се желае. PPC акциите ще са много по-успешни, ако има инструмент, който ни предоставя информация за трета страна. Това ще позволи на маркетолозите да насочват Pay per click кампаниите си много по-прецизно в сравнение с преди това.

Център за данни

Всеки рекламодател, който се занимава с PPC акции, ще иска усъвършенстване на RLSA (Remarketing lists for search ads). Това са списъци за търсене на реклами. В този инструмент има нужда от повече гъвкавост, за да са по-успешни PPC кампаниите. Сега тези списъци предоставят история само за 180 дни. Това са анализи, които могат много да помогнат при изработването на стратегия за въпросните акции.

Рекламите

PPC кампаниите се нуждаят от по-богати рекламни формати. Това ще предостави на рекламодателите възможността да изненадат клиентите си чрез своите Pay per click акции. Това може да се отрази много добре на конкуренцията в индустрията като цяло.

Освен това не трябва да има толкова много ограничения за знаците в заглавието. Всички знаем, че тези правила за рекламите съществуват много отдавна, но все пак трябва да се дава повече свобода, за да се радваме на повече успешни PPC кампании.

Маркетолозите отдавна очакват да могат да се направят реклами, които съдържат видео. Това е нещо, с което Google експериментира много отдавана. Само си представете колко много промени ще има в акциите, когато това се случи.

Все пак какво можем да получим?

Очакванията на повечето добри специалисти, които предимно се занимават с PPC реклама, могат да се изпълнят само от части. Със сигурност би трябвало да се очакват промени в демографската информация, която платформата за реклами предоставя на своите клиенти. Погледнато от друг ъгъл, едва ли ще можем да се радваме на данни за трета страна.

Също така може да се очаква да се появят нови формати за Pay per click маркетинг. Това определено ще подобри нивото на кампаниите. Може да се мисли дори и за видео, което да съпровожда рекламите. Освен това мобилните формати на PPC маркетинга ще бъдат обогатени.

Това са наистина много промени, които ще настъпят в света на Pay per click кампаниите през 2014 г. В началните месеци е идеалното време да обърнете внимание на тези промени в своите стратегии за тях. Можете да си отделите време, за да помислите как бихте използвали видео функцията, която се задава.

PPC маркетингът е наистина много конкурентна среда. Всеки рекламодател трябва внимателно да следи промените, които предстоят. Това е единственият начин да спечелите преднина срещу конкуренцията си.

Новите демографски данни ще ви дадат по-голяма възможност да изучите своите клиенти и потребители. Не се страхувайте да подхождате нестандартно при изграждането на стратегията за вашата PPC кампания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!