≡ Menu

Какво представляват бебешките колики и какво е тяхното въздействие?

Рецепти за бебешки колики, обикновено се препоръчват от някои педиатри, в случаи когато майките нямат никаква идея как да се справят с това състояние. Чрез прилагане на някои методи, те се надяват да намалят плача на бебетата си по време на пристъп.

Всъщност факта, че бебето страда от колики е изключително неприятно, както за майката така и за бебето. В действителност, коликите от дълго време са в центъра на проучвания и обширно изследване, с надеждата, че ще бъде открита истинската причина и ефективното лечение на този проблем.

Изследванията и проучванията, обаче се оказват напълно напразни, тъй като не могат да бъдат изяснени причините за това състояние. Ето защо формулата за бебешки колики, може да послужи само за смекчаване на симптомите. Всъщност се оказва, че бебетата имат различни степени на колики. Бебетата, които страдат от колики се оказва, че имат родители, които също са страдали от този проблем когато са били бебета. Това донякъде предполага, че коликите могат да бъдат предизвикани от гени. Добрата новина за коликите е, че те са временно явление. Също така е установено, че коликите не дават признаци за лошо здраве на бебето. В действителност, бебе с колики е здраво бебе.

Някои медицински експерти отбелязват, че коликите се появяват в резултат на натрупани газове в червата на бебето. Въпреки това до днес наистина няма посочена конкретна причина за това състояние. Необходимо е да запазите спокойствие и да не забравяте, че това състояние е временно. Все пак ако бебето е твърде неспокойно и плаче продължително време, потърсете съветите на педиатър.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!