≡ Menu

Какво трябва да знаем за лаптопите?

Как да си изберем идеалният лаптоп? Това определено не е толкова лесна задача, а в същото време е много важно да вземем най-доброто решение, за да останем доволни. Именно поради тази причина в конкретната статия ще ви запознаем с факторите на които трябва да обърнете внимание при вземането на важното решение.

Първото което трябва да имате в предвид когато избирате лаптоп е с каква RAM памет е, като тук е важно да знаете, че колкото е по-голяма толкова по добре ще работи машинката. Най-добрите лаптопи в магазини са с RAM от по 4GB, но ако намерите с 6 или 8GB ще останете повече от доволни.Другата характеристика на която трябва да обърнете голямо внимание е твърдият диск, който ако е добър може да ви предостави много голяма скорост и преносимият ви компютър няма да забива при отварянето на всеки един файл или страница в нета.

Изберете хард диск със 7200 rpm, който определено работи по-добре от този с 5400 rpm. Не забравяйте, че новите SSD дискове са доста по-бързи и с тях ще работите много по-лесно. Трябва да кажем, че те определено цената е много по-висока и тя не е по джоба на всеки. Въпреки всичко знайте, че цените на хардовете падат постоянно и лесно можете да замените старият и малък с доста по голям и мощен, на който да можете да поберете всичко което искате. Другото, което трябва да гледате е яркостта на дисплея, защото по-яркия монитор хаби по-бързо батерията, а и яркост от 300 cd/m2 е много и дразни зрението.

Другият критерии е теглото на лаптопа. Колкото по-лек, токова по-добре, защото все пак го купувате не да си стои постоянно на масата, а за да го носите с вас. Не бива да забравяме и издръжливостта на батерията, което е много важно за преносимите компютри, за да можете да работите възможно най-дълго време на тях без да сте ограничени да стоите на едно място за зареждане.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!