≡ Menu

Какво трябва да знаем за покупката на апартамент

Решили сте да закупите първото си жилище, присъединявайки се към по-голямата част от домакинствата в страната, които живеят в апартамент. Какво трябва да знаете?

Покупката на такъв имот е доста различна от закупуването на къща. Първото нещо, което трябва да запомните е, че закупувате част от едно цяло. Вие ще имате определени права и задължения, като живущ в даден блок или кооперация. Всяка жилищна сграда има установени правила, които всички следва да спазват. Преди да купите апартамент, е добре да се запознаете с правилника, за да избегнете бъдещи недоразумения и проблеми. Ако имате домашен любимец например, може да ви се наложи да го изпратите на село, просто защото сградата не е пригодна за отглеждане на животни.

Преди да купите своят нов дом, че е препоръчително да се направи инспекция на имота. Само така може да сте сигурни, че апартаментът е в достатъчно добро състояние, за да се нанесете веднага. При инспекцията може да се установят проблемни области, които имат нужда от ремонт или подобрения. Това е добре да се знае предварително, за да може да се дискутира продажната цена.

Също така е хубаво да проверите плана на вашия апартамент, за да се уверите, че получавате това, за което плащате. Например, парко-мястото (ако има такова) правилно ли е разпределено, наистина ли имате мазе към апартамента, както продавачът твърди, и други. Вашият адвокат също трябва да ви разясни всичко по договора, за да сте сигурни, че разбирате всяка стъпка от процеса на покупката.

За да бъдете пълноправен обитател на сградата, трябва да се интегрирате. Присъствайте на общите събрания на входа и изразявайте своята позиция, като я защитавате с аргументи. Не забравяйте, че да живеете в блок, означава, че съседите са точно до вас – на една стена разстояние. Бъдете в приятелски отношения с тях, за да живеете в хармония.

Ако обмисляте закупуването на нов дом в един от най-красивите градове в България, можете да разгледате обявите за апартаменти във Велико Търново. Със сигурност ще намерите доста интересни предложения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!