≡ Menu

Какво трябва и какво не трябва да ядем след избелване на зъбите?

Закупуването на козметични продукти за избелване на зъби е едно от най-популярните области на потребление, което генерира около 1.4 милиарда долара в продажби за година. В последните няколко години, нишата за избелване на зъби се е покачила с над 300%. Индустрията расте и се предлагат все повече продукти, които се нанасят директно върху зъбите без нуждата от зъболекар. Основните продукти като пасти за избелване на зъби, ленти за избелване на зъби, гелове за избелване на зъби се предоставят от зъболекарите на пациенти за да получат най-добър резултат в зависимост от техния избор. За сметка на това те не са хората, които ще ви дадат съвет какво да ядете и какво да не ядете след избелването на вашите зъби.

Благодарение на разпространението на домашното избелване на зъбите, вече може да се сдобиете толкова лесно, колкото да изрусите косата си в салон за красота без риск за увреждане. И все пак нищо не е напълно сигурно, когато процеса включва и съставки, които при неправилно ползване може да доведат до дентални проблеми (включително зъбобол или ерозия на зъбния емайл). За това експертите дават съвети индивидуално за да направите вашата козметична процедура както е избелването на зъбите като ви дадат съвети какво да ядете след избелване на зъбите и да минимизирате дискомфорта.

Храните на стайна темература са най-добрите, когато чувствителността е свързана с белите ви зъби. Болката обикновено е причинена от химикалите които отварят денталните каналчета и не е необичайно да имате дискомфорт през следващите 72 часа след последната част на вашето избелване. Този вид болка може да бъде решен като ядете само храни, които са на стайна температура като за първо време!

Зъбобола може да бъде причинен от няколко вида дентални проблеми включително счупен зъб, абсеси, болести на венците или кариес и температурата е едно от най рефлектиращите причинители на болка. Ако температурата е твърде висока или твърде ниска, резултата от това може да бъде само чувствителност и ужасна болка. За това гледайте да избягвате такива храни.

Обърнете внимание на натуралналната хрупкава храна!

Храната не е само вкусна, тя е процес, който допринася на тялото ти витамините и здравето от което имате нужда. Хората имат хиляди хрупкави варианти като можем да включим чипсове, бисквити и други такива храни, но хората, които искат да запазят бялата си усмивка по-дълго време можем да ги посъветваме да избягват точно тези храни.

Имате огромен избор от вкусна, достъпна и хрупкава храна, като пример може да ви дадем, ябълки, моркови, карфиол, дори и пуканките са полезни храни, които могат да премахнат зъбната плака, да почистят пространствата между зъбите и да увеличат възпроизвеждането на слюнка в устната кухина. Колкото повече се отдадете на процеса и си позволите тези натурални продукти, толкова по-дълго ще запазите усмивката си бяла.

Усмихни се и кажи “зеле”

Храненето след избелване на зъбите може да бъде предизвикателство и индивидуално също да ви насърчават да избегнете яденето на храни, които могат да се оцветяват зъбите и за свеждане до минимум на пороците като пиене и пушене, тъй като те също могат да сеят хаос в прясно бялата усмивка. Независимо дали търсите за зъболекар,за професионално избелване на зъбите или искате да се възползвате от домашни системи за избелване на зъби вие вече знаете, кое хранене е полезно за след избелване на зъбите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!