≡ Menu

Какъв преносим компютър да изберем при покупка?

Настолните компютри се подобряват всекидневния живот на хората по толкова много начини, и все още продължават да бъдат желани от всяко домакинство. Въпреки това, преносимите компютри са се доказали като основни джаджи в днешно време и са желани от всяка възраст, така че все повече и повече хора решават да се сдобият с преносим компютър, тук вече изниква големия въпрос: Лаптоп, нетбук или таблет?

Лаптопи и нетбуци

Преди всичко останало, трябва да се знае, че лаптоп и нетбук не са съвсем еднакво нещо. Нетбуците имат сравнително бавни процесори и нямат вградено оптично устройство. Те обикновено варират някъде между 7 “до 13” инча, и те се справят предимно с основните задачи, като например изпращане на имейли, сърфиране в интернет, и писане на документи. Те са леки и имат относително дълъг живот на батерията, но нямат CD или DVD ромове. Лаптопите, от друга страна имат всички функции на нетбука и дори повече. Те са по-големи по размер (от 13 “до 18”) и има практически всички неща, които можете да намерите в настолен компютър. Те са сравнително по-тежки, отколкото нетбуците, има кратък живот на батерията позволяват на потребителите да извършват различни неща, като играенето на игри, гледане на телевизия и запис на компактдискове.

Таблети

Таблетите в момента правят революция в компютърните технологии. С помощта на сензорен екран (touch screen), тези мобилни компютри са по-леки, отколкото лаптопите, имат възможностите на настолните компютри, като например интернет и аудио / видео функции и при тях се използва виртуалната клавиатура. Някои от най-известните модели на пазарите днес са iPad на Apple, Dell Streak, Samsung Galaxy Tab, Surface на Microsoft. Таблетни компютри стават все по-популярни всяка година са доста често срещани на пазара.

Тук изборът става изцяло ваш! Кое устройство съвпада с вашите изисквания и нужди, дали това ще бъде лаптоп, нетбук или таблет с тъч скрийн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!