≡ Menu

Как да изберем аксесоарите за баня

Завършили сте с избора на плочки за баня, обзавеждането и мебелите за вашето помещение, но има още един малък детайл, който ще придаде завършен вид на новата или ремонтирана баня, а това именно са съответните аксесоари за баня. Това са тези малки или не толкова малки неща, които правят банята ви уютна и приятна за ползване. Какво включват аксесоарите за баня – това са малките шкафчета или рафтове за помещението, които се поставят по ъгълчетата, за да не стои празна стената, това са декоративните човечета, животинчета и куп други, които карат банята ви да изглежда приветлива, това са и поставките за тоалетна хартия, закачалките за халати, хавлии и кърпи, сапунерки, кошове за пране и така нататък.

Трябва да се съобразите с интериора и дизайна на цялата баня и тогава да направите избора си на определените аксесоари за баня. Разгледайте добре от какво имате нужда, какъв бюджет може да отпуснете за тях, съобразете се с вкуса и стила си и може да пазарувате. Аксесоарите за баня придават атмосфера във вашата баня, без тях, тя ще изглежда по-празна.

При избора на аксесоари за баня трябва да се съобразите с няколко неща – големината на банята, цветовете, които сте избрали за нея и съответните плочки за баня.

За малката баня е по-добре да има по-малки аксесоари. Големите такива са за обширни помещения, там пространството е голямо и може да слагате и по-масивни аксесоари.

Добре е да се съобразите с поставените плочки за баня, със стила на цялата баня, защото няма да е много удачно в едно модерно помещение да сложите антични аксесоари примерно. Ако банята ви е в ретро стил може да заложите на някои дървени аксесоари. Дървото придава старинен вид на интериора и обстановката в банята. Добре е да се поставят дървени рафтчета и дървени закачалки за хавлиите.

Ако пък банята ви е светла, примерно сте заложили на бялото е добре да поставите някакви цветни аксесоари за баня, така ще придадете цвят и дух на вашата бяла баня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!