≡ Menu

Как да изберем бижута за жена?

Случвало ли ви се е с месеци да планувате да купите най-доброто бижу на жена си? Да търсите по форуми какво точно да й купите? И накрая след като го подарите, тя да ви погледне с недоумение и да ви каже „Защо си ми купил пръстен, аз исках гривна?”…

За да избегнете това неловко положение, следвайте нашите съвети за избор на дамски бижута.

Какво харесва тя?

Какво предпочита жена ви – злато, сребро, малки или големи бижута, с или без камъни. В никакъв случай не я питайте. Просто наблюдавайте какво носи и какво си купува. Едва ли ще реагира добре, ако предпочита малки и нежни украшения, а вие я изненадате с масивен пръстен с огромен камък.

Също така трябва да се съобразите с това дали тя няма алергия от някой метал. Има жени, които не понасят друг метал, освен злато. И повярвайте ми, не става въпрос за каприз, а за чисто алергична реакция на организма, като подуване, обрив и др.

Помислете за това, което тя може би иска. Можете да направите допълнение към нейните перлени обеци, като купите огърлица или гривна с перли. Друго, което бихте могли да купите е нещо, което няма. Например обожава своите пръстени с естествени камъни, но няма нито една подходяща огърлица. В такъв случай подарете колие, гравирано с естествени камъни, което да е в тон с пръстена, който тя много обича.

Винаги избирайте дамски бижута, които са качествени. Жените наблягат на качеството, а не на количеството. По-добре е да получи един малко, но оригинално бижу, отколкото нещо голямо и некачествено, имитиращо злато или сребро. Добрите бижута не означава, че трябва да са екстравагантни. Е, разбира се ако Вашата жена обича подобни украшения, бихте могли да й купите и дизайнерско бижу.

Когато подарявате бижу, сложете вътре и една картичка, надписана ръчно. Понякога за жените, посланието е много по-важно от самото бижу. Ако текста е придружен със съответното украшение, то ефектът ще е поразителен. Например, ако искате да се обясните в любов, напишете любовен стих и към него добавете бижу с диамант. Е, разбира се ако диамантът ви е скъп, може да използвате и бижута с кристали Сваровски. Перлите означават чистота, а сапфирите – сексуална страст. Използвайте ги и ги поднесете със добър текст. В зависимост от случая, може да включите и букет.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!