≡ Menu

Как да изберем езиково училище в чужбина?

Съвети и мнения за овладяването на английски език и др.

Чуждите езици се научават за цял живот и са важен инструмент на човешкото общуване. Владеенето на поне един чужд език отваря възможности в областта на чисто личния и обществения живот. Например, без познания по английски език днес е немислимо обучение в престижни университети или получаване на високо платени работни места.

При такива обстоятелства, езикът не е просто хоби или предпоставка за напредък в кариерата, но и доста проспериращ бизнес район. Реномирана школа откри езиков център, предлагащ обучение на определен език. Голям брой институции са най-ефективни когато се говори на официалния им език. Това е ясно показано от британците.

Ако сте на уроци пет часа, а след това в чуждоезикова среда. Цялото ви свободно време – вечери, през почивните дни, и дори паузата между часовете имаш работа с хора, които говорят на родния си език. Така че, в най-добрия случай уроците по английски отнема не повече от една четвърт от вашия съзнателен живот. Въпреки това, в англоговоряща страна вие може би ще размените по няколко думи с някого на български, но останалата част от времето ще се използва английски език.

На този етап обучението на английски език в чужбина ви представя сложен въпрос: В коя страна да отидете?; Кой град да изберете?; Кое училище е по-добро?
Що се отнася до страната, няма голяма разлика. Ако тръгнете на дълго пътуване трябва да прецените дали лесно ще разберете езика. Страната може да окаже въздействие върху мирогледа ви. След това ще учите без да влагате прекомерни усилия, а резултатите ще бъдат добри.
Следващата стъпка е да изберем надеждно училище. В англоговорящите страни с дълги и доказани традиции на преподаването на английски език, ще намерите богат избор на качествени училища.

Най-трудно е да изберете града за работа. Затова погледнете въпроса от другата страна – изберете няколко училища и поставете още няколко фактора който да определят избора ви. Един от факторите че някой искат по-непринудена атмосфера докато други искат пълна промяна на пейзажа. Ето няколко точки, които трябва да бъдат взети под внимание в подобна ситуация:

– Ако ще учите за дълго време дали ще е добре да изберете необичайно място?
– Искаш ли да живееш на място където по-голямата част от населението е от чуждестранни студенти, или място на което може да се усети „аромата” на страната?
– Мястото има ли някакви атракции?

– Смятате ли да използвате колата?

– Има ли нещо от което ви интересува (нощен живот, исторически обекти, добри магазини, кина и т.н.)

– Може ли да се намери добър компромис тук?
Обобщавайки всичко се оказва, че изборът на езикова школа е като търсенето на място за почивка. Като цяло ние знаем какво искаме, но рядко намереното място може да задоволи всичките ни изисквания. С езиковите училища е същото – ние сме привлечени от атракции, възможност за отдих и почивка, нов климат и т.н., но има една съществена разлика – ние искаме да предоставим нашите услуги на най-високо професионално ниво.

Уроци по български език за чужденци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!