≡ Menu

Как да изберем правилната играчка според възрастта на детето?

Нова играчка като подарък означава много щастие за децата, независимо от възрастта им. В повечето случаи децата не са много придирчиви към играчките си и биха се зарадвали на повечето, но родителите все пак трябва да бъдат и да знаят кога и какво е най-добре да подарят. Все пак играчките не са просто вещ за игра и въпреки че трябва да забавляват децата, те трябва да бъдат подходящи и за възрастта на малчуганите. С леки усилия ще откриете разнообразие от евтини детски играчки онлайн, но за да изберете перфектната трябва да сте запознати с някои особености.

Независимо дали става дума за вашето дете или за подарък за дете на близки и приятели, вземете предвид най-вече възрастта на детето, а след това и пола, когато избирате. Като изберете правилата играчка можете да зарадвате много малчуганите около вас. Ето как да стане това:

За бебета до 6 месеца:

Те се радват най-вече на движения, звуци и семпли черно-бели цветове. На тази възраст бебетата тепърва опознават телцата си, упражняват координацията на очите, мърдат, пресягат се и т.н. За тях най-подходящите играчки са тези, които издават звуци, песнички или мърдат по някакъв начин. Дрънкалки, пеещи кутии, говорещи животинки и всичко от този тип е подходящо.

За бебета от 6 до 8 месеца:

В тази възраст бебетата сам могат да държат по-малките играчки. Те се учат как да ги задържат, мърдат ги и дори си ги прехвърлят в ръцете. Все още можете да давате играчки като при 6-месечните бебета, но нека бъдат подходящи за държане в ръка и да не представляват риск за здравето на бебето.

За деца от 8 до 18 месеца:

Това е възрастта, в която бебетата вече порастват, опознават все повече заобикалящата ги среда и съответно играчките. Тук вече те могат да се учат сами да използват играчките, да играят с тях и да ги пускат, ако те имат някаква функция. Можете да давате по-големи играчки и с по-нестандартни форми. Подходящи са играчки за стискане и дърпане, кубчета, разглобяеми играчки и други подобни.

За деца от 18 до 24 месеца:

Вече порастващите деца могат да играят с кукли, кухни, колички, камиончета и всичко друго, което им е интересно и непознато до сега. Всичко ново и по-сложно ги изумява, а игрите, които сами могат да си измислят с новите играчки са много на брой.

За деца от 2 до 4 години:

През този период децата се учат да общуват и продължават с игрите, които им харесват и са играли до втората си годинка. Играчки от типа на малка ферма, къща, замък и т.н. ще им позволи да развият въображението си. Пастели, боички и други подобни също са много подходящи. Можете да им давате пъзели, конструктори и всичко друго, което смятате, че ще развие способностите на детето.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!