≡ Menu

Как да изберем форекс брокер

При наличието на толкова много форекс брокери на Българския пазар е нормално да се затрудните при избора на качествен такъв. В тази статия ще определим основните точки които трябва да обходите преди избирането на качествен брокер. Правилния избор ще Ви помогне изключително много при търгуването на валута, Вашия брокер е посредника и помощника при решаването на всякакви проблеми.

За всички начинаещи на пазара на валутна търговия, ще обясним на кратко как всъщност се осъществява закупуването или продаването на валута.

  • Валутната търговия се осъществява посредством онлайн платформа. Всеки брокер избира платформата която да предлага, като тя може да бъде повече от една. Повечето водещи брокери залагат на MT4 (MetaTrader4), която се е утвърдила като лидер на Българския пазар. Всички водещи брокери предлагат също така и собствена платформа, базирана или не на МТ4, собствената платформа отразява вижданията и възможностите на конкретния форекс брокер. Така ще имате широк избор при търгуването на пазара.

Как да изберем правилния форекс брокер ?

Под правилен форекс брокер, ще разбираме този който може да Ви предложи качествени услуги, има перфектна репутация, разполага с добра платформа и може да помогне чрез качествена поддръжка.Ще изброим основните стъпки при така важното избиране на брокер:

  • Заложете на брокер с утвърдена репутация и значителен опит на Българския пазар. Лесно може да проверите от кога брокера извършва своята дейност.
  • Какво е мението за избрания брокер ? Проверете неговата репутация и сред форумите и социалните мрежи. Какво хората говорят за конкретния финансов посредник е изключително важно.
  • Каква платформа предлага ? Всеки видещ финансов посредник трябва да ви предложи водеща платформа от рода на МТ4 или собствена разработена такава. В най добрия случай ще имате избор измежду две платформи. Инсталирайте платформите и на база разположението на бутони и функционалност може да прецените коя пасва най много на стила на търговия и е най интуитивна за Вас.
  • Проверете колко е качествена предоставената поддръжка от съответния брокер. Не се колебайте да поттърсите професионална помощ от сътветния брокер когато тя е необходима. Това е чудесен начин да разберете колко бързо поддръжката може да реагира и да Ви окаже адекватна помощ. Дори е препоръчително преди откриването на реална сметка за търговия да зададете контролен въпрос на поддръжката(support) на съответния брокер.

Започнете с демо сметка! Преди да откриете реална сметка при даде брокер е важно да проверите горните точки чрез демо сметка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!