≡ Menu

Как да изберете най-добрия хостинг доставчик?

Изборът на добър хостинг доставчик е една от основите на успеха на вашия бизнес сайт. В случай, че се чувствате объркани от всички предложения на пазара, има някои отправни точки, за които трябва непременно да помислите. На първо място са вашите нужди. Помислете си добре от какво пространство и обмен на данни имате нужда. Освен това си представете и функциите, от които ще се нуждае вашият сайт за в бъдеще.

Различните опции

На пазара има много различни хостинг услуги, които са достъпни. Плановете могат да варират между Shared, VPS (Virtual Private Server), Dedicated и т.н. Важно е да разбирате по какво се различава всеки от тези планове. Това ще ви помогне да вземете най-доброто решение за вашия бизнес. Няма да харчите и излишни пари в процеса.

Факторите

Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате конкретна компания е техническата поддръжка. Отделът за връзка с клиенти трябва да може да откликне на вашите питания 24 часа в денонощието, защото интернет никога не спи. Някои доставчици на тази услуга гарантират, че отделът за връзка с клиенти работи седем дни в седмицата, по 24 часа. Все пак не вярвайте на тези обещания преди да сте проверили. Тествайте дали отговарят бързо на вашата молба или проблем. Това е от голямо значение за качеството на хостинга. Само след като сте сигурни, че служителите на тази компания, която сте избрали, са компетентни и могат да ви помогнат за разрешаването на технически проблем по телефона или чрез имейл, можете да сключите дългосрочен договор с тях.

Винаги се интересувайте за uptime, когато избирате доставчик. Това е времето, което компанията гарантира, че сайта ви ще е онлайн. Нито един провайдър не е в състояние да осигури 100% uptime. Реалните цифри, за които трябва да гледате, са от 99% нагоре.

Цените на услугата не бива да са основният фактор при избора. В повечето случаи важи поговорката „получаваш онова, за което плащаш”. При избора на пакет не се стремете да правите икономии. Това може да ви излезе доста солено в последствие. А в случай, че сте избрали по-малък план за хостинг и бизнесът ви е нараснал, винаги можете да преминете на по-удачна услуга за вашия случай.

Морето от налични доставчици може да ви обърка при избора. Затова останете фокусирани и се осланяйте на репутацията на провайдъра. Интернет предлага множество форуми и ревюта за всички познати доставчици. Там пишат доволни и недоволни клиенти за всяка услуга. Това ще ви помогне да изградите мнение за хостинг доставчика, което е проверено в практиката.

Направете проверка на избрания провайдър. Това е моментът, в който трябва да включите всички сили в проучванията си. Много е важно, за да се разбере, от колко време вашият доставчик е в бизнеса. Използвайте всичката информация, до която можете да се доберете. Това е единственият начин да направите най-добрият избор на хостинг доставчик.

Обобщено

Селектирането на надежден провайдър ще ви отърве от много главоболия. Косвено то ще е и една от причините приходите на бизнеса ви да се покачват. Мислете за тази услуга като за една от основите, на която стъпва всеки онлайн бизнес или личен сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!