≡ Menu

Как да избираме таблети и лаптопи

Ако не сте технологичен учен и знае какво да търсите при покупката на бюджетен лаптоп няма да е лесно. Не се притеснявайте, все пак, да научите нещо и друго полезно, а ако ви попадне и списък с най-добрите и евтини лаптопи ще си е истинска привилегия.

Закупуването на лаптоп неминуемо означава компромис някъде. Но ако трябва да излиза евтино, просто се уверете, че компромисите не ще ви накарат да се разкайвате от направения избор твърде скоро след покупката.

За целта от голямо значение са съответните технически характеристики:

Компромисите могат да бъдат във външния вид, усещане, внимание към детайлите, а всичко това да ви кара да искате да се свържете на по-емоционално ниво. Това може да бъде и качеството на изработка, изборът на вътрешните компоненти или наличните опции за свързване на лаптопа към всякакви периферни устройства. И не забравяйте за свързването ви към света като цяло, чрез кабелна или безжична мрежа.

Нека погледнем малко назад в историята, когато през 1990-те години хората започват да гонят хардуерни ъпгрейди.

През 2007 г. се появява Windows Vista., които прекомерно достигна цикличният софтуер и дори се ползува от непривилегировани потребители на Windows; последвано от универсалната масовото преселване на мобилните компютри започва от iPhone в една и съща година и налага въвеждането на IPAD през 2010 г. Мобилните компютри искат икономичен софтуер. Дори Microsoft получи бележката, така че сега, Windows 7 и Windows 8 могат да работят с някои 10-годишни компютри без такива въпроси.

Има много други начини, по които може да се потърсят евтини лаптопи, но винаги, независимо от цената трябва да се следи и за водещи характеристики. Така значение оказват:

Дизайн – лаптопите са много по-лични, отколкото настолните компютри.

Материали – качествените материали често служат за целите. Вземете алуминиева сплав, избрана заради здравината, блясъка, устойчивостта на корозия и отстъпчивост. Евтини лаптопи са почти универсални и с пластмасови конструкции и докато това не е в разпределение, то обикновено е сигнал, че са по-дебели и по-тежки конструкции от преносимите компютри, изработени от метали като магнезий, титан и алуминий.

Имайте предвид, че евтините лаптопи често прикриват използването на по-нисши материали, чрез пръскане на боята по пластмасата, с цел да заблуди за материала.

Качество на изработка – тук, освен удобството, че всичко е поместено в едно, а именно клавиатура, мишка, монитор, компютър, то много вероятно е качеството на използвани материали, както и тяхното сглобяване да не са на добро ниво.

Компоненти – наред с техническата час по всеки един лаптоп, значение за избора на лаптопа им предварителния му преглед. Такъв трябва да включва оценка на ефективността.

Може да съществува богат цвят и дори полезно съотношение на контраста, а ако имат скъп антирефлексно оптично покритие, това може да се окаже нещо нечувано в бюджета на цялата инвестиция.

Графичната производителност, приличен графичен процесор и още много, което може да даде възможност за бързо растяща в бюджета част.

Всеки един лаптоп може да внесе революционни подобрения в работата с компютъра, но не очаквайте да видите някоя от евтини категория, или малко количество сглобена информация, която да ускори зареждане и стартиране на програмата.

Един утвърден основен вносител на българския пазар може да покаже много повече от качество, цена и висока технологичност в лаптопа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!