≡ Menu

Как да използваме ленти за избелване на зъби?

Едно от най-ценните качества на лентите за избелване на зъби е фактът, че са лесни и удобни за употреба. Може да ги използвате навсякъде, където пожелаете и когато Ви е удобно.

Нещо повече – по време на ежедневната процедура може да се занимавате с обичайните си дейности: да взимате душ, да работите в интернет, да карате кола, да гледате телевизия, да четете или говорите по телефона.

За да илюстрираме начина на употреба на избелващите ленти за зъби, ще приведем пример с използването на най-разпространените от тях – лентите за избелване на фирмата Crest. Това става чрез следните простички и лесни за изпълнение действия.

Отваря се пакетчето и се изваждат лентите. Снема се защитната обвивка на една от тях. Това е моментът да обърнете внимание на важно обстоятелство – лентите за горните и долни зъби имат различна дължина.

Застанете пред огледалото и прикрепете по една лента към горните и долни зъби – дългите ленти са за горните, по-късите – за долните. Лентата се поставя върху зъбите с тази страна, на която е нанесен гелът с активната смес. Изравнете лентата по линията на венците и плътно я притиснете към зъбите.

Ако остане незаета повърхност, я притиснете към вътрешната страна на зъбите.

Гелът трябва да се разпредели равномерно по повърхността на зъбите и да запълни празнините между тях. Може да си помогнете внимателно с клечка за зъби, като внимавате да не пробиете полиетилена.

Лентата се сваля след различен срок от време, който е изрично посочен от производителя – при лентите Crest това са 5 минути, 30 минути или повече в зависимост от вида, който се използва.

След това изплакнете устата си с вода и отстранете излишния гел с помощта на четка за зъби.

Една и съща лента се използва само веднъж.

Възможно е някои хора да изпитат повишена чувствителност на зъбите по време на използване на избелващите ленти. Това усещане отминава след края на процедурата и не е опасно нито за здравето, нито за емайла на зъбите.

В случай, че чувствителността на зъбите се увеличи прекомерно, можете да си направите почивка от 1-2 дни – ако използвате лентите Crest, това няма да окаже влияние върху резултата от избелването.

Също така, избягвайте да поглъщате слюнката, която се освобождава по време на използването на избелващите ленти. Отделената слюнка трябва да се изплюва. Внимавайте да не попадне гел в очите ви. Ако това се случи, старателно ги измийте с вода.

До 2 часа след процедурата не бива да се яде, пуши и да се пият оцветяващи напитки (кафе, червено вино, кока-кола, плодови и зеленчукови сокове и т. н.). Препоръчва се такива продукти да се избягват и по време на целия курс по избелване на зъбите.

Непосредствено преди използване на избелващите ленти не трябва да миете зъбите си, защото това дразни венците.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!