≡ Menu

Как да накараме детето да носи детска пижама

Един от водещите тоалети в гардероба на най-малките през студената зима се оказва пижамата. Колкото и атрактивна, нежна и топла да е тях, обаче малко са онези малчугани, които обичат да я слагат преди сън. Оказва се, че обличането на топла дреха преди сън не е любимо занимание дори на възрастните и все пак, като родител, трябва да се погрижите за здравето и сигурността на детето през нощта.

Съществуват много техники, които родителят изгражда според настройката на детето. Подходът много често се оказва насилствен или неправилен, а това още по-силно отблъсква най-малките към топлата, мека и комфортна спална дреха.

Най-лесният вариант да накарате мъника си да сложи детска пижама преди сън е като превърнете обличането в игра.

За целта се нуждаете от пъстри, многоцветни и впечатляващи детски пижами. Много топли и галещи детската кожа са естествените материи от две части. Не забравяйте, че затрудненията, които срещате с обличането на детето преди сън могат лесно да се превърнат в забавно занимание и дори то самото да пожелае да има по няколко модела детски пижами в гардеробчето.

Цветни и пъстри за най-малките – меланж, пъстри шарки и интересни елементи по детската пижама, също могат да са предпоставка и провокация за обличането на нощното облекло.

Като принцеса за момичетата – докато при възрастните има значение цвят на косата в избора на облекла, то за най-малките всички светли, пастелни, ярки и свежи цветове са подходящи.

Асоциацията с любими герои – няма друго, което така да мотивира едно дете да облече пижама от гледката на любим анимационен герои. Изберете детски пижами в подобни мотиви.

Комфорта във всеки сезон – веднъж научили детето, колко важно е обличането на пижама през зимата, опитайте се да следвате това възприятие. Изберете мека цветова гама от детски пижами и за по-топлите месеци от годината. На бяло например се спрете, когато навън е студена зима. Пепел от рози и бонбонени нюанси избирайте за подрастващите момиченца, това ще направи визията им още по-нежна. За малчуганите изберете пъстри и пастелни тонове на мента, небесно синьо, лимонено жълти и всичко, което ви изглежда свежо. Може да заложите на комбинации от няколко цвята. Като цяло оставете ярките багри за децата и възможността да си фантазират.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!