≡ Menu

Как да накараме компютъра да работи по-бързо

Защо лаптопът или компютърът ми работи бавно? Това е един въпрос, който получаваме много често от нашите клиенти. Няма един отговор и сега ние от фирмата ще обясним най-честите причини за забавянето на компютрите ни.

Да действаме!

  1. Прекалено дълга и непрекъсната работа на компютъра. Когато компютърът не бъде рестартиран много време, той започва да работи бавно. Много неща се зареждат в неговата памет, много програми се инсталират и обновяват, но имат нужда от рестарт, за да се довърши всичко и в един момент компютъра не може да се справи с всичко. Трябва да рестартирате машината си поне веднъж на няколко дни, за да започва на чисто.
  2. Проблеми с твърдия диск. Ако нямаме достатъчно свободно място на своя хард диск, той може да забави системата, тъй като тя го използва за създаването на page file при нужда. Ако не знаете какво е това, прочетете статията, която сме публикували по въпроса. Друг проблем е, ако твърдия диск се фрагментира и информацията в него се разпръсне. Тогава системата се лута докато събере всички парчета от пъзела. Има програми за дефрагментация. Предлагаме това като част от пакетната ни поддръжка на компютри. За повече информация се обърнете към нас.
  3. Вируси! Освен, че вирусите могат да компрометират вас и личната ви информация, те могат да затормозят работата на компютъра чрез имитиране на дейност като преместване и размножаване на файлове, създаването на работни процеси и прочие. Добрата поддръжка на компютъра е важна, за да се предпазите !
  4. Проблеми с хардуера! Бавната работа на един компютър или лаптоп може да се дължи на проблемен хардуер. Една често срещана причина за хардуерно забавяне на машината са високите температури. Когато твърдият диск и процесорът прегреят, те при всички случаи забавят своята работа. Решението тогава е да подменим вентилатор, захранване или да добавим допълнително охлаждане, както и да се възползваме от услуга ремонт на компютри по домовете.

Каквато и да е причината за забавянето на вашия компютър, тя трябва да се премахне!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!