≡ Menu

Как да пестим от електричеството с LED Осветление

Животът днес налага съвременният човек да бъде колкото модерен, така и практичен, а щом нещата опират до финансови разходи и стриктно следене на семейния бюджет, то малко икономичност, никога не е излишна. Как да пестим от сметките за електричество и с какво LED Осветлението може да ни е от полза. Предлагаме ви няколко хитринки за всеки ден, които да облагодетелстват дома, в който живеете.

Ако ситуацията е следната:

Отивате в магазина, за да замените няколко крушки за дома, които така често изгарят и налагат своята подмяна. Изправени сте пред цял коридор от възможности: обикновени лампи, светодиоди, халогени и така нашумялото осветление с ЛЕД ленти. Кои искате да купите? Има много фактори, които ще повлияят върху решението ви, но най-вероятно ще предпочетете онези от тях, които предлагат най-добрата икономичност и пестят от стойността за електрическа енергия. Чували сте, че най-скъпите неща ще служат много по-дълго и дори да използвате по-малко енергия е важно да разгледате всичко според вашите възможности. Не мислете, че ще спестите ако купите по-евтини крушки. В 90% от случаите те имат срок на експлоатация, който се равнява на една трета от живота на ЛЕД осветление с ленти. Така, че избирайки евтините лампи, вие плащате по-скъпо електричество и се налага три пъти по-често да сменяте крушки.

Кои фактори определят икономията:

Евтини крушки с нажежаемата жичка са много неефективни, тъй като по-голямата част от енергията, която консумират се използва за топлина, а светлината черпи допълнителна. Поради тази причина, тези крушки са в процес на постепенното изваждане от употреба. Само през миналия месец, 40-вата и 60-ватови крушки са били забранени за производство. Въпреки, че и днес много домакинства ги ползват за основен източник на светлина в определени помещения. Дори и сега те могат да бъдат намерени на дребно, ако търсите достатъчно ефективно. Друг начин да имате от евтините, но неикономични обикновени крушки е като се запасите с тях. И все пак добре е да знаете, че „древните“ крушки не са по-добри от новите ЛЕД ленти, които са последния писък на модата. Това се дължи на икономичността им, а вложенията в тях имат своята възвръщаемост и определено са по-изгоден вариант.

Колко струва осветлението днес с различни видове крушки:

Осветление обикновено представлява около 20-30% от сметката за ток, така че ако искате да направите разумен избор, когато става въпрос за крушки е важно да сте запознати и с четирите различни вида крушки, както и разходите около тях. Всички осветителни тела излъчват същото количество светлина, но се различават по първоначални разходи и потребление на енергия.

Сравнявайки цената на електроенергията за една година, ще видите, че можете да спестите около 10 на 100, чрез преминаване от лампи с нажежаема жичка към осветление с LED ленти. В момента на покупката им може да не ви се стори икономично, но с увеличаване срока на експлоатация сами ще се уверите, че той може да достигне до 15 години. За такъв период от време ще забележите, че покупката на крушки с нажежаема жичка ще ви струва почти четири пъти повече, отколкото LED осветлението.

Халогенните крушки имат по-дълъг живот, а между техните високи първоначални разходи и тяхната неспособност да спестят много енергия, това не е прекалено.

В избора между КЛЛ и светодиоди, един LED крушки ще продължат да светят около три пъти по-дълго от една CFL и ще изискват по-малко енергия, но сегашната им „астрономическа“ цена нищо чудно да отрича икономически ползи.

Всеки един вид електрически крушки и осветителни тела ще е по-добър вариант, отколкото с нажежаемата жичка, но докато цената на LED крушките стане по-разумна и достъпна винаги ще има колебания в потребителя.

За всякакви въпроси около Свързване на LED Ленти може да потърсите професионалната консултация и съдействие от специалисти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!