≡ Menu

Как да подобрим обстановката на работното ни място

За повечето хора, които работят в офис идва момент, в който обстановката започва да им става еднообразна и това неминуемо се отразява на работата им. Особено ако работят някакъв тип по-творческа работа като писане на статии, рисуване, музика и т.н. това може да повлияе и на музата им. Ето няколко трика, които може да използва всеки който работи в затворено помещение, било то офис, ателие или студио.

Стени и мебели

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание това са цветовете на стените и мебелите в помещението. Учените са доказали, че зелено, синьо, жълто или червено спомагат за пресъздаването на творчество, жизненост и агресия, както и за подобряване на динамиката в офиса. Такива цветове биха стояли най-добре в офиси, където има много хора. В по-големите градове като София, Варна работа от този тип не липсват – фондови борси, кол центрове и административни сгради. Ако искате да постигнете хармония и спокойствие в офиса, то определеното трябва да заложите на дървесните декори – натурален бук, ясен, круша или череша. Подходящи са за места, където се извършват услуги като адвокатски кантори, преводи и други. За постигане на чистота и стабилност се препоръчва използването на неутрални или основни цветове като сиво, бяло, сребристо и бежово.

Цветята

Друг способ за справяне с еднообразието в офиса са растенията. Според традициите на Фън Шуй, за офиса са подходящи растения като фикус и юка. Те подобрявали концентрацията и увереността на персонала да се справя с трудните задачи.

Картини

Определено един от най-ефикасните методи за подобряване на обстановката в офиса са картините и украшенията за стени. Ако цялостната визия на офисът ви е едноцветна, с твърде бледи цветове по стените, то една картина с пъстри багри би освежила и най-скучния офис. Същото би могло да се постигне и с един качествено направен гоблен. Сега са модерни и шаблони с различни форми за подсилване на свежестта в офиса, като например пролетни цветя, лятно слънце и други приятни форми от природата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!