≡ Menu

Как да подредим дома в ритъм

Редуването на еднакви мотивите приятно за очите. Подобна констатация е правена още в далечното минало, когато човека се стремял да вмъква околната среда все повече в дома си.

Днес възпроизвеждащите възможности откриват щампите на десенирани платове в редица места – по копчета, дрехи, бримки на плетива, мебели и обзавеждане, че чак до подредените нитове на самолетни конструкции.

Разграничени като равенство и ритъм, тези форми показват ясно своето влияние и естетика в качествата на жилищните интериори. Ето, какво още трябва да знаем, ако искаме сами да приведем дома в общо равенство:

Равенството е лишено от порядък, повторения на едни и същи форми и декорации. При него участват различни взаимоотношения между столове, маси, секции, шкафове. Всички те определят серийното производство, което масово навлиза преди няколко десетилетия в домовете ни.

Днес съществуват много по-разчупени идеи за обзавеждане, едни от тях са с помощта на поръчкови модели мебели. При необходимост от подмяна на обзавеждането, почистване на апартаменти и за изнасяне на стари мебели, потърсете екип хамали от фирма.

Привлекателността на мебелите – всяка една мебел носи своята привлекателност. Такава се съдържа във фотьойла, картината, холната масичка, рамки, размери и всичко това произтича в едно общо равенство.

Естетическата сила на равенството се състои в повторенията. Жилищния интериор не може да се прилага многократно. Техните размери могат да са малки, а привлекателността на безкрайната редица от еднакви елементи да се съдържа в големите прозорци, стени на сгради и пр.

Ритъмът в подредбата на домашния интериор е следствие на равенство. Той се появява, когато еднакви форми, мотиви, вещи и предмети се повтарят в определен ред. От тук нататък ритмичното редуване придобива сила, която придава на комбинацията динамичност и строгост. Това може да се натрапва и да не го прави, според предпочитанията на домакина. Дискретност в ефекти и ритъм се прилагат по-често и предимно за по-дребни вещи. Ритмичното подреждане на мебели в сравнително малки пространства е крайно трудно и е възможно само в редки случай.

Скритият чар на ритъма в обзавеждане на дома се състои и в естетическо обединяване на композиции мебели. Такива са например масата за хранене и кухненските столове, холна гарнитура, нощни шкафчета и спалня и пр.

Равенството е третия елемент на интериорното изграждане. Той има не по-малко важна роля в подредбата на мебели и вещи в дома. Неговите изисквания са в резултат на хилядолетната ни нагласа и действия съобразно силите на природата. До такава степен сме привикнали с гравитационното равновесие, че възприемане на зрително на всеки обект, като, че ли се поставя на теглилка и много прецизно в подредбата на съвременни интериор.

Всяко начинание си има своите специфични особености. Дали само ще освежите интериора или изцяло ще обновите обзавеждането в помещенията, всичко до голяма степен ще е свързано с тежка физическа работа.

Разгледайте повече за услугите по извозване на боклуци.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!