≡ Menu

Как да поправите щорите успешно, бързо и евтино

Случва се плисираната щора на прозореца ви да се повреди. Вероятно се чудите как да пренаредите повредената щора, за да се избегне скъпия ремонт или подмяна. Някои от вас вероятно просто се отправят към най-близкия търговец на щори и ще си купите нови. Други ще потърсят съвети в интернет и ще открият, че щорите могат да се ремонтират в домашни условия. Опитайте! Не е толкова трудно, колкото изглежда.

  1. Свалете повредената щора

Развийте двата стопера от стената. Извадете винтовете и скобата от щората.

  1. Извадете капачките от горната и долната релса

Това можете да направите като използвате плоска отвертка.

  1. Премахнете шнуровете на щората

Издърпайте двете въжета през отвора в горната релса.

  1. Прикрепете новото въже с пружината.

Ако е необходимо, първо подмете пружината, ако е повредена.

  1. Поставете пластмасови втулки във входа на въженцата.

Тези пластмасови втулки предпазват въженцето от износване при непрекъснатото дърпане. Сменете всички втулки, които изглеждат износени или за по- сигурно сменете всички, за да сте сигурни, че скоро няма да правите ремонт отново.

  1. Нанижете отново шнуровете на щорите, като внимавате да подредите плисетата правилно

За да ви е по- лесно нанизването, увийте крайчето на шнура с тиксо, за да е по- твърдо и да се промушва в дупките на щората по- лесно.

  1. Сложете шнура на мястото в релсата

Плъзнете горната релса на щората, вижте кои капачета са подходящи и ги сменете. Поставете шнура в долната част на щората правилно и плъзнете долната релса върху него. Регулирайте шнура така, че да се издърпва еднакво и от двете страни на щората и да се събира еднакво.

  1. Поставете ремонтираната щора на прозореца
  2. Завийте новите фиксатори на стената

Новите фиксатори трябва да се поставят точно над старите дупки или поне 2,5 см по- надолу. Така ще предотвратите възможно разхлабване на фиксатора и по- нататъшно увреждане на стената. Ако щорите не стоят достатъчно опънати, опънете още малко шнура като вържете още един възел или да направите още една дупка в стената по- надолу.

Все пак ако щорите са необратимо повредени, може да посетите сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!