≡ Menu

Как да преценим лошата хостинг компания

Ако се оглеждате за нов хостинг за вашият уебсайт, със сигурност се забелязали че на пазара има страшно много компании предлагащи хостинг решения. При толкова много компании със сигурност има лоши, на които никой клиент не иска да попадне. За това е важно да отсеете лошите хостинг компании в самото начало, за да не съжалявате.

Има няколко фактора, с които трябва да се съобразите когато избирате новият дом за вашият уеб сайт:

1.Характеристики на хостинг плана

Като за начало ви е нужно достатъчно дисково място на сървара, където да поместите вашите файлове. Имай в предвид, че ако сайта ви е само от HTML или PHP файлове, тогава няма да ви трябва много място. Но започнете ли да съхранявате голям брой изображения, mp3 или видео файлове то тогава нуждата от дисково място расте неимоверно. Имайте е предвид, че хостинг компаниите предлагат неограничени параметри, но това е само маркетингов трик. Реално нищо не е неограничено.

Друга важна характеристика която трябва да прецените е процесорното време, което имате право да ползвате в рамките на 24 часа. С нарастването на сайта ви и посещенията, расте разхода на процесорно време, и в даден момент като надхвърлите лимитите може да бъдете изхвърлени от хостинга на който се намира сайтът ви.

2.Техническа поддръжка

Много важно е да намерите хостинг с 24 часова техническа поддръжка. Ако нещо се повреди, да може да ви обърнат внимание в рамките на минути, и при това да получите качествена помощ. Лошите хостинг компании се характеризират със слаба и некадърна поддръжка и чести зависвания на сървърите.

3.Цена

Винаги търсете баланс на качество/цена. Имайте едно на ум, че прекалено изгодните оферти накрая ще се окажат по-скъпи за вас – не само като пари, ами и като нерви и изгубено време.

След като вече сте се спрели на няколко последни варианта за хостинг, потърсете в интернет мнения на техни клиенти. От какво са доволни и от какво се оплакват. Така ще добиете най-пълна представа струва ли си да закупите хостинг от въпросната компания.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!