≡ Menu

Как да приготвим домашен парфюм сами

Използването на парфюм добавя още едно ниво на изразителност към вашата уникална персоналност! И какво по-добро от това да си направите парфюм по ваш вкус в домашни условия?

Парфюмът се създава от различни аромати, които се добиват от етеричните масла извлечени от растения, подправки, храни и др. Вие можете много лесно да си приготвите сам-самички домашен парфюм, като единствено трябва да знаете процесите през които са задължителни за да бъде успешна композицията на този парфюм!

Основните съставки с които ще трябва да се снабдите за да си приготвите домашен парфюм са вода, алкохол и етерични масла. Ще имате нужда и от някои простички неща които ги има във всеки дом, като голям съд, мерителна чашка и лъжичка.

Важно не използвайте метални съдове и лъжици тъй като те си взаимодействат с етеричните масла и могат да променят уханието.

Ще е добре си намерите и бутилчица с пулверизатор, в който да поставите вече готовата ароматна течност.

Основна рецепта за приготвяне на домашен парфюм!

Необходими съставки: 1 купа със свежи цветове от цветя, като например трендафил или други ароматни растения и една купа с минерална вода. Други цветя към които можете да се насочите са люляк, лавандула и жасмин.

Как се приготвя: вземете големият съд и сложете кърпичка така че да покрие съда. Добавете цветовете които имате в наличност и покрийте със минерална вода. Оставете така всичко чак до сутринта. На сутринта трябва да съберете кърпата, като внимавате цветовете да останат вътре в нея, след което отцедете кърпата от течността която е попила в същият съд. Съхранявайте течността в хладилника, като тя е годна за употреба до един месец след създаването си.

Малко по-сложна рецепта за домашен парфюм!

Необходими съставки: 3 капки етерично масло от страстно цвете, 2 капки етерично масло от иланг-иланг, 3 капки нероли, 30 части вода и 70 алкохол 100%.

Начин на приготвяне: пълните съда с 70% алкохол и 30% вода. След това добавяте етеричните масла във същият ред в бутилка с пулверизатор. Раздрусайте добре и оставете така получената смес за около седмица. След този период вече можете да си ползвате чудесен парфюм.

В общи линии с тези 2 техники могат да се направят аромати от почти всякакви съставки и етерични масла, като най-лесният вариант е с готови такива, тъй като има доста съставки чиито етерични масла не могат да се извлекат или са доста скъпи за ползване, при които техните аромати се синтезират от други.

Още за ароматите, как да ги смесвате и правите със сигурност ще откриете при нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!