≡ Menu

Как да проектирате Спа Център

Дневният Спа център е едно прекрасно място за всеки да се отпусне и да се подмлади, да се поглези или да намери облекчение за болки в мускулите, породени от стрес и напрежение. Проектирането на спа център е сравнително просто, доколкото той осигурява сговорчива и уютна атмосфера за всички клиенти. Оставянето на добро впечатление е много важно при първите посетители, тъй като те Ви рекламират от уста на уста на приятелите и семейството си. Ако имате въпроси, потърсете отговор от спа и Релакс център!

Инструкции

  1. Започнете с боядисване на спа центъра с неутрални и привлекателни цветове. Най- добрите цветове за един спа център включват чаено зелено, тъмнокафяво, кафяво, лавандула или някой от тоновете на Земята. Боядисайте чакалнята в привлекателен цвят, като тя може да бъде в по- светъл или по- тъмен нюанс, в зависимост от атмосферата, която се желаете да постигнете. Другите стаи на спа центъра могат да бъдат боядисани в тъмни цветове, за да придадат на стаите по-спокойна и приятна обстановка.
  2. Поставете щори или пердета на всички прозорци. В чакалнята, тънки пердета могат да придадат на площта изобилие от естествена светлина, която да я направи по-привлекателна за гости. Ако прозорците на вашият спа център гледат към нежелани места като паркинг или друга бизнес сграда, използвайте по-тежки завеси или дървени щори, за да блокират гледката, но да позволят на светлината да влиза вътре. Вътре, в стаите за процедури, ако има прозорци, трябва да се ползва тъмна и плътна завеса, за да блокира слънчевата светлина.
  3. Изберете уютни столове или малък диван, за да има къде клиентите да седнат, докато чакат за часа си. Плетени столове с възглавница на седалката са страхотни за един спа център, тъй като са релаксиращи и добавят атмосфера на стаята. Осигурете списания и спокойна музика за посетителите, за да могат да започнат да релаксират още с влизането си в спа центъра. Спа центрове, които ползват антични или дървени мебели изглеждат старомодни, но създават повече впечатление за релакс, отколкото за застоялост.
  4. Направете леглата в масажните стаи на вашия спа център, подходящи за масажи и ескфолации. Леглата трябва да бъдат постлани с кърпи и такива да бъдат поставени на удобно място, за да могат клиентите да ги ползват по време на масажа. Стаите за процедури на лице също трябва да бъдат оборудвани с кърпи и леки одеяла, така че клиентите да останат затоплени по време на процедурата.
  5. Осигурете меко осветление в чакалнята, така че посетителите да могат да се отпуснат, но все пак да виждат списанието което четат. Стаите трябва да бъдат осветени със свещници или малки чаени свещи, но трябва да има и лампи, за да се осветяват хубаво, когато се почистват и се подготвят за следващия клиент.
  6. Поставете в целия спа център аксесоари като изсушена лавандула, чай и ароматни свещи. Може също така да предоставяте на клиентите чехли и халат, докато чакат процедурата си. Уверете се, че всяка стая разполага с всички необходими продукти за терапиите – масажни масла, ексфолианти за тяло, ароматизатори за стаите за масаж, маски, лосиони и др.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!