≡ Menu

Как да се грижите за вашата чувствителната кожа?

Чувствителната кожа може да бъде раздразнена дори и от най-малките неща, било от това, каква козметика използвате, какво ядете или подправките, които прилагате към храната си. За това трябва да се вземат допълнителни мерки и с много внимание да се подхожда към този тип кожа. Вижте тук някои топ съвети, които целят да ви помогнат, в случай че вашата кожа е чувствителна.

Винаги правете това:

  1. Ако искате да имате сияйна кожа, пийте вода с лимон. Тази напитка има невероятни здравни и козметични ползи: детоксикира, подпомага храносмилателните процеси, разкрасява кожата отвътре, пречиства кръвта и облекчава подуването на корема.
  2. Защитете чувствителната кожа. Използването на професионална слънцезащитна козметика е много важно, независимо от типа на вашата кожа. Нека те бъдат без парабели и свободни от аромати. Имайте предвид, че колкото по-висока е SPF, толкова по-дразнеща може да бъде за кожата ви, за това е добре да се придържате към SPF 30, който блокира 97% от вредите лъчи на слънцето.
  3. Избирайте правилните козметични продукти. Правилния подбор на козметичните продукти е изключително ключов фактор в грижата за чувствителната кожа. Ароматите са едни от най-дразнещите кожата съставки в редица продукти. За това най-добре е да залагате на професионална козметика създадена специално за този тип кожа. Освен това избирайте само продукти, които имат не само мощни антиоксидантни, но и противовъзпалителни съставки, като: бял чай, морски растения, невен, овес и други. Ако търсите наистина качествени продукти с нежна грижа към чувствителната кожа в каталога ни ще откриете богат асортимент от точно такава козметика.
  4. Направете диетата си приоритет. Увеличете приема на противовъзпалителни подправки, като: куркума, джинджифил, канела и черен пипер. Приемът на тези подправки значително намалява възпалението на кожата и я предпазва от фини линии и бръчки.
  5. Направете си домашни средства, за да ексфолирате чувствителна си кожа. Смесете ½ чаша захар със зехтин, за да ексфолирате, но запазите влагата в кожата си. Изплакнете и след това нанесете на лицето прясно изцеден лимонов сок с памучен тампон. Оставете да подейства за 5-7 минути, след което измийте и хидратирайте вашата кожа си със специална козметика с овлажняващ ефект.

Никога не правете това:

  1. Не свръх ексфолирайте кожата си – На всеки 8-14 дни е достатъчно. Избягвайте остри ексфолианти като ядки, черупки и кристали.
  2. Не сваляйте естествените масла от вашата чувствителна кожа – S остри почистващи препарати, пълни със сапун, сулфати и аромати.
  3. Не използвайте гореща вода за почистване на вашата кожа.
  4. Не използвайте продукти на маслена основа – Те създават бариера върху вашата кожа и не помагат за подхранването, лекуването и хидратирането й.
  5. Не претоварвайте вашата кожа – Опростете максимално вашия режим за грижа за кожата. Не прилагайте повече от три козметични продукта върху нея.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!