≡ Menu

Как да се погрижим за кожата на лицето през зимата

Студеният сезон води до промени не само в нашето ежедневие, но се отразява над вътрешно и външно състояние на организма. Не е тайна, че има няколко вида кожата, които имат свои собствени особености и изискват специални грижи, които също се различава в зависимост от времето на годината.

През зимата кожата на лицето се нуждае от специална защита и грижа, така че трябва да положим всички усилия, за да предпазим от лющене и да съхраним приятния здравословен блясък и нежност. Козметиката събужда сетивата.

Грижи за кожата през зимата: какво да направим?

  1. С настъпването на студеното време с козметичните рафтове са изпълнени с все образни средства. Важно е да бъдат избирани такива, които в състава си не съдържат алкохол. Това е особено вярно при почистващата козметика и тази за мазна кожа.
  2. В този период е по-добре да се минимизира почистването с обикновена водата. За премахване на грим по-добре е да се ползва хидрофилно масло, пяна, мусове, които имат лека текстура.
  3. За зимата трябва да се избира овлажняваща козметика от доказани производители. Такава ще гарантира качеството на марката, грижовност и защита по всяко време на годината.
  4. Много дами използват бебешки крем, като основа за грим, но през зимата такива не са подходящи, могат да запушат порите и кожата и това да създаде “парников ефект”.

5.Измиване на тялото през зимата не трябва да е с много гореща вода. Такава за кожата е противопоказана и тя изсушава кожата, но и твърде студена измиване е нежелателно – може да пречи на работата на мастните жлези. Водата трябва да бъде със стайна температура. Желателно да се използват лосиони за измиване и хидратираща и почистващ козметика. Лосионите могат да се подготвят на базата на етерични масла или билки.

  1. Козметичните кремове и маски, трябва също така да бъдат с лека текстура или да се използват етерични масла козметични и специални рецепти, като рициново масло. Не забравяйте, че зимното слънце също може да навреди на кожата, така че кремът трябва да бъде с UV-защита. Един добър atache тониращ крем може да ви защити, когато най-малко очаквате.

Ако работите на закрито, където е много топло или има постоянно работещ климатик, не пренебрегвайте термалната вода: няколко пъти на ден пръскайте лицето, за да предпазите кожата от дехидратация.

За да изпълните препоръките по-горе, да имате здрава, сияйна, нежна и млада кожа, трябва да съобразите още редица външни и вътрешни фактори.

За да бъде кожата ви обгърната с внимание, самите вие я вземете под всичко. В това число хранене и пиене. Диетата трябва да включва храни, богати на витамини, антиоксиданти, рибеното масло или витамин Е. Всички те ще помогнат кожата да бъде здрава. Грижи за кожата през зимата е комбинация от всички тези действия, които заедно поддържат здравето и красотата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!