≡ Menu

Как да се спасим от нашествие на хлебарки

Ако видите дори една хлебарка във вашия дом или офис, то със сигурност тя ще бъде последвана от десетки, че дори стотици други. Това налага да вземете спешни мерки, тъй като пълзящите натрапници носят зарази и предизвикват алергии, които бихте могли да избегнете.

Не е тайна, че хлебарките са крайно любопитни същества. Те изследват всеки обект благодарение на своите антенки и се впечатляват от всякакви видове лъскави предмети или мебели. Черни или кафяви, тези насекоми не могат да живеят без вода, която си набавят от различни източници в домовете ни или там където работим.

Спасението се крие в употребата на специални препарати, наричани още инсектициди. Последните имат за цел да убият хлебарките и техните яйца. Съществуват хиляди отрови, но не всички са ефективни и водят до благоприятен край на пъплещите гадини.

Някои инсектициди вредят на здравословното ни състояние, а също и на това на нашите домашни любимци. За предпочитане е да четем листовките преди употреба, защото в тях се съдържа ценна информация, която трябва да имаме в предвид.

Използването на отрови за насекоми били те хлебарки, дървеници, мравки или други се извършва под строг контрол, който най-често включва защитни мерки от сорта на маски, ръкавици, очила и прочие. Своеволията не са препоръчителни, тъй като риска за здравето ни е реален и не бива да го подценяваме.

В последно време има бум на така наречените ДДД услуги. Тяхната цел е да извършат дезинфекция, дезинсекция и дератизация на обектите ви, като ви отърват от нашествието на хлебарки, мравки, дървеници или гризачи.

Ако повикате фирма за унищожаване на хлебарки например, то може да имате по-добър ефект, отколкото ако пръскате сами. Това е така, понеже професионалистите си служат със съвременни средства за борба с вредители, които не заплашват вашето здраве, нито това на животинките ви. Всичко се прави на високо равнище и срещу сравнително малка сума пари.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!