≡ Menu

Как да си изберете хостинг план, който да поддържа форум?

При направата на всеки сайт, една от основните цели е да се създаде общност от потребители. Форумът е идеалният вариант да им се даде възможност да споделят мисли и впечатления за продуктите и услугите, които им предлагате. За да поддържате форум за сайта си, вие трябва да го предвидите, когато си купувате хостинг услуга. Тези платформи предлагат навременна информация, особено ако имате сайт с множество активни членове на общността. Има наистина много начини да се сдобиете с форум на страницата си. Можете да го инсталирате на собствения си хостинг сървър, или да изберете някой, който да вградите в сайта си.

Изборът

Изберете форум, който отговаря на нуждите на вашата страница. Помислете от какви функции се нуждаете, както и какви ограничения има вашият хостинг пакет. Вероятно ще се нуждаете от настройки за поверителност, регистрация за потребители, както и други полезни функции. Някои примери за популярни форуми са: Vanilla, phpBB и vBulletin. Можете безпроблемно да ги инсталирате на сървъра си.

Проверете изискванията, които са необходими за инсталацията на форума. Преди да закупите и изтеглите приложението, трябва да се уверите, че отговаряте на всички необходими изисквания. Форумите обикновено се нуждаят от онлайн база данни като MySQL и PHP сървър. Проверете дали вашият хостинг пакет поддържа тези формати. В случай, че не сте ги включили в него, вие винаги можте да го направите. Свържете се с доставчика си и ги попитайте за тези данни. В зависимост от провайдъра, който сте избрали, можете да се свържете с тях чрез имейл или телефон.

Данни

Изтеглете файловете, които са необходими, за да инсталирате форума на своя хостинг сървър. Качете същите файлове на него. Създайте база данни, която ще се използва от потребителите на вашия форум. Тя отново трябва да бъде качена на сървъра. Направете настройките за базата данни. Това се върши, защото инсталацията на тези платформи протича по различен начин за всеки вид. Може да ви се наложи да потърсите помощ от компанията, която ви продава апликацията за форума. Стартирайте инсталацията на вашия форум. Някои пакети не разполагат с инсталационните файлове, но могат да имат бележки с инструкции за това как да конфигурирате ръчно, за да работи форума на вашия сайт. Уверете се, че тази информация е отразена в хостинг сървъра ви. Следващата стъпка е свързана повече с вашите дизайнерски способности. Персонализирате произведението си, за да отговаря на дизайна на вашия сайт, Постарайте се да създадете неповторимо потребителско изживяване. Свържете форума със своя бизнес сайт. Това ще се отрази директно на вашия хостинг пакет.

Можете да свържете форумната си платформа със сайтове като Tal.ki или Nabble. Те ще ви осигурят по-голям трагик от потребители. Проверете дали избрания от вас хостинг доставчик може да ви осигури поддържа при увеличения капацитет на сайта. Това е много важен момент, на който трябва да обърнете особено внимание. Никой не иска изнервени потребители да напускат форума, само защото не сте осигурели необходимия план.

В случай, че се затруднявате да инсталирате платформата, можете да помолите и хостинг доставчика си да ви помогне да го направите. Персонализирайте външния вид и усещането за вашата форумна визия. Създайте теми и групи, свързани с вашия сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!