≡ Menu

Как да създадем перфектната баня

Баните отдавна са престанали да бъдат просто място за освежаване. В днешни дни те са предназначени да бъдат зони за релаксация и почивка. Съвременните бани са част от дизайна на дома и показват кой сте и какво искате. При проектиране на тази стая, имайте предвид пространството, което имате. Ако имате дълга, правоъгълна баня, поставете района на мивката точно на входа, а след това идва тоалетната чиния и накрая района на душа или ваната. Също така, най-добре е да се придържаме към класиката по отношение на дизайн и аксесоари, а не сляпо да следваме новите тенденции.

Ето някои от основните неща, които може да имате предвид, при проектирането на Вашата баня:

Аксесоари

Подобно на душовете, най-добре е да се използва стомана за основни аксесоари като пръчки за кърпи и държачи за тоалетна хартия. Други аксесоари като огледала, осветление и мебели, оформят външния вид на банята. Използвайте водоустойчив материал за шкафовете под мивката. Изберете цвят който е вариация на пода или на стените. В зависимост от външния вид, изберете огледала с декоративни рамки или облицовани с метални рамки. Вградената светлина ще даде съвременен вид. Уверете се, че имате достатъчно място за съхранение на кърпи и принадлежности под формата на шкафове, рафтове или отделни мебели. Можете да използвате също ъглови рафтове за лесно съхранение на всичките Ви тоалетни принадлежности.

Тонове и нюанси

Първо изберете настроението на Вашата баня – ярка и забавна, богато украсена, или хладна и безгрижна. В зависимост от това изберете цветовата схема. Според съвременните дизайнери най-добре да изберете един цвят и използва градации на тоновете. Бихте могли да използвате контрастни цветове. Бяло, бежово и черно-бяло са класика. Вие също може да изберете нюанси на синьо, зелено или жълто. Неутралните тонове на бежово и кафяво придават класически вид, но по-тъмните нюанси на този цвят ще направят банята тъмна и депресираща. Изцяло белият цвят придава „болничен” вид на помещението. Въпреки това, Вие може да разнообразите чрез използване на други бели тонове и текстурирани повърхности.

Плочките за баня

Плочките са най-добрите облицовки за подовете и стените на банята. Повечето марки плочки за баня имат широка гама от цветове и размери. Но когато избирате плочки за пода на банята, изберете повърхности, които не са прекалено гладки. Нали не искате да се подхлъзнете и да паднете след баня. Така че, изберете по-грапава повърхност, най-малко в областта на душа. Мозаечните плочки също изглеждат страхотно, особено в студени цветове като синьо-зелен. За стените, можете да се откажете от големи лъскави плочки от мрамор или гранит и да използвате декоративни плочки за да се създаде акцент или като граници. Такива плочки са големи, ако искате орнаментиран поглед. Вие също може да изберете лъскави бежови плочки, текстурирани в бежово и с богат шоколадово кафяв акцент за стените, за зашеметяваща, но стилна баня.

Перфектните фитинги

Отново, повечето видове санитарен фаянс имат няколко опции. Ако сте използвали светли цветове за пода и стената, можете да използвате по-тъмни нюанси за санитарен порцелан и обратно. Чиниите и мивките сега идват в камък и стъкло, с изключение на керамиката. За душове и кранове, лъскавият вид на стомана е неподвластен на времето. За душовете, тоалетната и крановете, изберете фитинги, които идват с опции за икономия на вода. Монтираните на стената душ панели изглеждат страхотно. A ваната е страхотно нещо, ако имате голяма баня. Тук отново можете изберете Джакузи-вани, или вани, които са като мини басейни.

В магазините на Луксима 21 ще намерите изключително разнообразен асортимент за цялостно обзавеждане за баня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!