≡ Menu

Как да създадете хармония в стила Прованс- аранжиране на цветове и текстил при мебелите

Ако домашната обстановка ви е омръзнала. Ако искате нещо да напомня за миналото, но сякаш да ви обгръща ден след ден, то доверете се на един малко позабравен, но все още актуален стил, наречен Прованс. Това е стилът на старинното обзавеждане, дрипав шик придружен с много усет.

Започнете всичко с едно почистване на тавани и мазета. Сами ще се изненадате колко много стари, различни и дори позабравени неща имате по тези мета. Много от тях – стари вещи и предмети, стари мебели могат да получат шанс за втори живот.

Важно е, че цветовете се смесват един с друг или отекват в различните части и акценти. Прованс често се използва като текстил. Спално бельо, пердета, салфетки на масите могат да бъдат различни, но да навяват за усет към аранжирането.

Елементи на стила Прованс

На прозорците най-добре е да поставите щори или дрипави пердета, които да предпазват от слънчева светлина. Изборът на сложни драперии и модели, ярки цветчета може да присъства по вашите завеси.

По масите във всяка стая, може спокойно да постави плетени или бродирани кърпички, а най-отгоре се препоръчва ваза с цветя, рамки със снимки или сувенири със скъпи орнаменти.

И като стана дума за цветята, нека не забравяме тяхната важна роля в стила Прованс. Цветята са задължителен атрибут на стила Прованс. Те могат да бъдат не само във вази, но също така и в банки, кофи, саксии, сандъчета. Всичко това пресъздава един по-селски стил.

Що се отнася до лампи и осветителни ела на челна позиция изпъкват фенерите с всичките им разновидност.

Може да са изработени от ковано желязо или от дърво. Основното нещо е да има светлини в стила Прованс, за да изглежда всяка стая сякаш идва от друга епоха. Осветлението в един апартамент в стила на Прованс играе важна роля. Къщата трябва да бъде много светлина и светлината трябва да бъде естествена. Въпреки това, допълнителното осветление през нощта не може да навреди. Препоръчително е да се постави настолна лампи с нюанси с флорални и растителни мотиви. Полилеите в стила на Прованс трябва да са грациозни, подправени с красиви плитки.

Мебели и аксесоари в стил Прованс

Мебели, също трябва да се избират внимателно. Ако имате наследство от стари скринове и шкафове, лесно може да ги вмъкнете в дома.

Ако обаче прецените, че баба ви е оставила в наследство доста мебели одраскани и с нередности, то потърсете си фирма за извозване на стари мебели.

Тогава лесно може да си купите готови мебели и сами да създадете старинно избелване и износване в стил Прованс.

Не е трудно да бъде създаден такъв ефект с малко лак, боя и някои и друг инструмент. Има и хората, занимаващи се с ръчна изработка.

С помощта на декупаж старинни мебели могат да бъдат украсени с флорални мотиви, шкафчета или скрин от времето на баба ще се намери нов живот и се вписват перфектно в интериора.

Провансалски минимализъм не е типичен, така че не се страхувайте да направите апартамента разнообразие от мебели и всякакви дрънкулки.

Стая в стила Прованс може да се превърне в новото ви съкровище, където всяко нещо има своето място и история.

В кухнята, обикновено, повечето части: различни видове прибори; буркани с подправки; бутилки от сосове; чаши; плочи; кошници с плодове; декоративни елементи са съществена част от този стил.

В спалнята, разбира се, трябва да има по-малко мебели и дребни украшения, но достатъчно простор за текстил. Дизайнът на спалнята трябва да бъде романтичен, така че леглото може да бъде обгърнато от прозрачен балдахин.

Линиите трябва да наблягат на светлина, а за целта е позволено да поставите и цветчета.

Спокойствието в будоара трябва да има нов, велик полъх и той да е свързан с вашия вкус и желания, не този от времето на баба.

Когато се прави апартамент в стила на Прованс е важно да се помни, че създавате не е само приятен интериор, у дома, а място, което трябва да се поддържа постоянно, така че къщата е винаги да е дом за топлина и комфорт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!