≡ Menu

Как да съхраним за по-дълго енергията на една лаптоп батерия

Има един въпрос свързан с лаптоп батерията, които интересува всеки един притежател на мобилен компютър и той е: Трябва ли батерията да бъде извадена от лаптопа при положение, че той се използва предимно свързан към електрическата мрежа?

Отговорът на този въпрос е и да, и не. Да, защото при евентуален токов удар или спиране на тока, вашия лаптоп ще остане включен и това ще ви позволи най-малкото да запишете всичко, с което сте се занимавали до този момент. Ако батерията не е на мястото си, автоматично губите тази привилегия и можете безвъзвратно да загубите всичко, което не сте съхранили. Не, защото лаптопа загрява и това оказва влияние на самата батерия и по този начин се съкращава нейния живот. Лично аз предпочитам батерията ми да стой на мястото си, защото така знам, че ако тока спре, ще мога да довърша започнатото. Много хора пък предпочитат да извадят батерията си и си закупят UPS устройство, което ще поддържа захранването на лаптопа ви за известно време. Всяка батерия притежава определен брой цикли на заряд и разряд, които всъщност определят живота й. Животът на съвременните батерии издържа между 200 и 400 цикъла, но това е субективно, защото много зависи как се експлоатират. Средно една батерия издържа от 2 до 3 часа при работа, но и тук също зависи при какви условия се употребява. Батериите за лаптоп Apple са по-мощни от останалите и модът да издържат от 4,5 до 7 часа с едно зареждане. За да намалите консумацията на енергия от батерията е желателно да намалите яркостта на екрана, понеже той изразходва най-много енергия. Спрете и процесите, които не са ви необходими, изключете всички ненужни периферни устройства и можете да сте сигурни, че сте си спечелили още 20 минути по-дълъг живот за вашата батерия.

Ако все пак обаче, вашите лаптоп батерии вече не са това, от което се нуждаете тогава не се колебайте, а ги заменете с нови от нас. В този онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от батерии за различните модели лаптопи. В случай, че търсите определ модел на Apple батерии за лаптоп, потърсете ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!