≡ Menu

Как да съхраним меката мебел чиста и свежа?

Винаги сме отлагали прането на мебелите у дома, тъй като процедурата е трудоемка, ако не се извършва от професионалист със специализирано оборудване.

Факт е, че постоянното използване на мебелите във вашия дом постепенно довежда до тяхното захабяване и замърсяване. Дори при най-старателни грижи, прахът и мръсотията успяват да се набият в тъканите на килимите и тапицерията на меката мебел, което се отразява неблагоприятно не само на външния им вид, но и на здравословната атмосфера у дома.

Как да запазим тапицираните мебели по-чисти за дълго?

  1. Освен редовното сухо и мокро почистване с подходящите за целта средства и препарати, ако искате да запазите вашите мебели като нови възможно най-дълго време, е препоръчително да ги почиствате и професионално поне веднъж годишно. За целта ви е необходима надеждна фирма за професионално пране на килими и тапицерии (мека мебел), която работи с качествени и безвредни препарати. Те ще почистят из основи вашите мебели, без да повредят тяхната повърхност.
  2. Професионално почистване е препоръчително още в случаи на раждане на дете в семейството, честа поява на алергии или наемане на квартира с използвани от други хора мебели. Това е един лесен начин да се погрижите за вида и хигиената във вашия дом, който не изисква почти никакви усилия от ваша страна.

Въпреки това, има няколко неща, които значително биха улеснили работата на специалиста или екипа, който сте повикали и биха ви гарантирали оптимални резултати за минимално време:

  • Едно от тях е да разчистите зоната, в която ще се работи. Ако сте поръчали професионално пране на вашата холна гарнитура, например, се постарайте да отстраните всякакви дребни предмети по и около нея, които биха затруднили и забавили хода на работа (разхвърляни играчки по пода, настолни лампи, възглавници, одеяла, кувертюри и т.н.).
  • Също така, ако вашата мебел е разположена плътно до стената, я издърпайте малко напред, за да може да осигурите достъп до нея от всички страни. По този начин ще си гарантирате равномерно и цялостно пране на тапицерията, което ще ви е от огромна полза в случай, че в бъдеще решите да разместите мебелите.
  • Имайте предвид, че в зависимост от светлината, някои петна и дефекти могат да останат незабелязани от почистващия екип. Препоръчително е предварително да прегледате състоянието на вашите мебели и да посочите местата, на които бихте искали да се обърне специално внимание с цел да бъдат отстранени успешно.
  • Понякога, за обстойното почистване и пране на килими и тапицерии се използват специални уреди и машини. Попитайте фирмата дали екипът по почистване ще използва такива и се погрижете да осигурите безпрепятственото им преминаване през апартамента до мястото, на което се намира желаната от вас мебел.
  • Много хора разполагат с домашни любимци у дома, на които чуждата компания не им е по сърце. Затова, ако имате възможност, се опитайте да отделите животинките в отделна стая или да ги доверите на приятел докато приключи почистването. Така ще спестите излишен стрес както на себе си, така и на вашия домашен любимец.

Разбира се, дори да не направите тези няколко неща предварително, ще имате възможност да се погрижите за тях и в хода на работа. Това са само препоръчителни насоки и съвети в случай, че искате почистването да протече максимално бързо и безпроблемно, позволявайки ви да се върнете към обичайния ход на вашето ежедневие при първа възможност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!