≡ Menu

Как да търсим изгодни самолетни билети?

С малко планиране и предвидливост е възможно да летите до вашата любима дестинация без това да повлияе сериозно на бюджета ви. В тези няколко реда ще се опитаме да представим няколко полезни идеи, които ще ви помогнат да намерите по-успешно евтини полети.

1. Обърнете внимание, когато в средствата за масова информация се споменава определена авиолиния, това значи, че най-вероятно към момента се провежда рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота би трябвало да са по-евтини дни за летене. Това е валидно и за полети в ранните и късните часове от денонощието. В празничния сезон билетите обикновено са доста по-скъпи. Това е валидно и за периода, когато всички си взимат отпуски.

3. Интересувайте се от пакетите на авиокомпаниите. Често ако наемете автомобил и купите хотелски престой от самолетната компания, пакета ще ви излезе по-евтино. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако плащате за хотел отделно.

4. Потърсете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Ще ги намерите в Интернет с ключови думи “евтини самолетни билети”, “самолетни билети цени”, “самолетни билети промоции” и подобни, за които се сетите.

5. Резервирайте предварително. Колкото по-рано направите резервация, толкова по-насметка ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и изисква планиране много преди датата на пътуването, но средствата, които ще спестите ако направите малко усилия ще бъдат значителна сума.

6. Отправете запитване се дали самолетната компания, с която ще летите има програма за лоялни пътници. Може да се окаже, че и друг път ще летите с тази компания, и ако спечелите повече точки в вероятно да летите по-евтино или ще имате някои екстри. Не пренебрегвайте тази възможност.

7. Важно е да знаете, че едни от най-изгодните билети за полети се предлагат от нискобюджетните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!