≡ Menu

Как избрах нова интериорна врата за дома ми

Реших да направя малки поправки вкъщи и първото нещо, което ми дойде на ум е да сложа по-стабилна интериорна врата за хола ми. Тази идея бе провокирана от факта, че старата врата бе претърпяла доста сериозни промени във времето. Няколко пъти моята съпруга и сина ми се заключваха в хола и ми звъняха по телефона, за да си идвам от работа да им отварям.

Редом с това досегашната холна врата не ми предлагаше абсолютно никаква шумоизолация, което нарушаваше спокойствието в моето семейство. Тя имаше грозен вид характерен за продуктите от социализма. И ето, че не чаках много докато проверих в интернет какви са актуалните предложения на родните фирми.

Първото нещо, което направих е да разгледам десетки снимки и цени. Няма да скрия, че се чувствах доста объркан, защото разнообразието е голямо. Направи ми впечатление разликата в цифрите на вратите, като едните бяха по-скъпи, а другите прекалено евтини.

В крайна сметка реших да се консултирам със специалистите от фирмата, които ми дадоха пълна информация относно съществуващите при тях модели. Не ми трябваше много време да селектирам продукт, който се съчетаваше с цветовата гама на коридора и хола ми.

Интересен бе подходът на търговците към мен, защото ми разясниха нещата в детайли. Те ме запознаха с материалите, от които се правят стоките и ми казаха кои са най-издръжливи. За пръв път чух подробно обяснение що е то ПДЧ, MDF и масивно дърво, а също и разликите между тях.

Внимателно изслушах момчетата от фирмата и пристъпих към плащане на чисто нова интериорна врата за дома ми. Тя бе доставена до апартамента и монтирана от специализиран екип, който със сигурност знаеше какво прави. Платих малко над 200 лева, но съм абсолютно доволен от инвестираните пари.

Реакцията на хората около мен също беше позитивна. Най-после спря страха от заключване и други нежелани инциденти. Аз също мога да върша задълженията си, без да мисля, че синчето ми ще остане заключено в хола, или че жена ми ще се събуди от поредните крясъци на съседите.

Не си мислете, че ми беше лесно да направя тази поръчка най-вече, защото нямам необходимите знания относно видовете врати на пазара. Слава богу имам интернет, който изигра решаваща роля в тази ситуация и аз реших да споделя историята си с вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!