≡ Menu

Как можете да вземете бързи кредити изцяло онлайн?

С какво онлайн кредитирането привлича клиентите?

Микрокредитирането, наред с всички останали сфери от икономическия и социален живот на хората се пренесе в глобалната мрежа и това е напълно обяснимо. Удобството да получиш това, което искаш и от което се нуждаеш само с няколко клика на мишката е несравнимо с всичко останало, което ни се предлага в реалния живот.

Фирма за бързи кредити разкриват, че потребителите все по-често избират да поискат бърз кредит чрез онлайн платформите на кредитните компании, вместо да губят време, нерви и пари, за да посетят банков клон или офиса на някоя от многобройните небанкови кредитни институции, опериращи на родния пазар. Самата възможност да извършиш подобна операция без да излизаш от своя дом или работно място е уникална, като начин да се пестят ценни ресурси.

Как протича онлайн кредитирането в няколко прости стъпки?

За хората, на които никога досега не се е налагало да ползват подобна услуга е непонятно, как една толкова сериозна финансова операция, каквато е отпускането на финансов заем може да се извърши изцяло онлайн? Това ги кара да се съмняват в надеждността на самата услуга и да я избягват, поради което тук ще разгледаме стъпките, които се следват при вземането на потребителски кредити онлайн.

Стъпка 1: Кандидатстване

Едва ли има човек, който не е виждал реклама на бързи кредити, отпускани по интернет. Рекламите най-бързо насочват потребителите към фирмите, предлагащи такава услуга, а тяхното намиране в мрежата отнема едва няколко секунди. Влизайки в сайта на конкретна компания, веднага се навива в очи формата за онлайн кандидатстване, в която трябва само да се посочи желаната сума и срокът на погасяване.

Следва попълване на всички лични данни, посочени във формата за кандидатстване и реалното кандидатствате за кредит е факт. Следващата стъпка е активиране на код за потвърждение, който бива изпращан на предварително посочен имейл адрес, с което се задейства цялата процедура. Клиентът подал своето заявление и в рамките на няколко минути получава одобрение или отказ от фирмата кредитор.

Стъпка 2: Юридически формалности

При попълване на заявление за кредит, клиентът дава сведения за контакт, един от които е валиден e-mail адрес. На него се получава електронен вариант на договора, включващ всички условия, при които се отпуска заема. С приемането тези условия, клиентът на практика подписвате договор с компанията кредитор. Този договор е сключен съгласно Закона за предоставяне на финансови услуги от разстояние, което го прави напълно легален и обвързващ и двете страни.

Стъпка 3: Получаване на сумата

Отпускането на заема може да стане чрез банков превод на посочена от клиента банкова сметка или на каса на Easy Pay. Дали ще бъде използван банкомат или парите ще бъдат получени в брой или директно ще се пренасочат за погасяване на конкретен разход – решава кредитополучателят и това е още едно допълнително удобство.

Стъпка 4: Погасяване на кредита:

Тази стъпка отново може да се извърши по най-лесния за клиента начин. Погасителните вноски могат да се превеждат по банков път или чрез електронно разплащане, като е важно да се спазват стриктно сроковете, посочени в договора.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!