≡ Menu

Как превърнах с Fiskars градината си в истински „Версай”

В двора на къщата ми имам различни дръвчета, лехи с цветя, голяма поляна. Досега обаче като че ли бях занемарил работата си по двора. А и как да работя, когато разполагах само с един наръч от стари и ръждясали инструменти – притъпени лопати, ръждясали градинарски ножици, едно разкривено гребло, кирка, която не ставаше за нищо. Един ден, по телевизията даваха предаване за оформление на градини с помощта на финландските инструменти Fiskars.

Бях определено очарован и направо стреснат. Какво чаках? Трябваше само да отида до магазина и да си избера съответния комплект. Градината ми беше просторна, голяма, но плачеше за „основен ремонт”. Така, реших да се обзаведа с инструменти Fiskars. Започнах обиколка по веригите магазини, и в един открих най-голямо разнообразие от всевъзможни градински сечива и аксесоари на Fiskars. Видях какво ли не – от лопати и кирки, до ръкавици, гащеризони и градински ножици. Разнообразието от инструменти на Fiskars беше толкова стряскащо, че трябваше да се допитам до консултантите. Един от тях ми разясни, каква е разликата между отделните видове лопати, кирки и гребла.

Разбрах, че името на фирмата Fiskars завладяло света от десетилетия. Наистина, беше истинско удоволствие, не само да гледаш, но и да държиш в ръка всеки един от прекрасните Fiskars инструменти. Закупих си пълно градинарско оборудване на Fiskars и поех към къщи. Предстоеше ми много работа. Поляната беше обрасла нагъсто с плевели, много от дърветата имаха нужда от оформление на короните и подрязване на провисналите клони. Храстите, край оградата бяха отдавна занемарени, оплетени и безформени. Лехите имаха нужда от прекопаване. Запретнах ръкави и започнах. Оказа се, че работата с новите инструменти Fiskars е направо песен! Разполагах с градински ръкавици, облякох и специалния гащеризон. Докато си свирках, обикалях с една красива двуколка Fiskars, за да събирам боклуците из двора. Сега имам на разположение цяла, пълна колекция от Fiskars сечива. Чудех се, с коя работа да се захвана по-напред.

Реших първо да обявя война на плевелите и да ги унищожа до крак. За тази цел използвах специален Fiskars изкоренител за плевели. Тези хора бяха помислили за всичко, сега въобще не беше толкова трудно и досадно да скубеш проклетите треви. След като очистих двора, поляната светна като изкъпана! След това реших да използвам Fiskars ножици за клони, които имаха специални, телескопични дръжки, и удължени остриета.

Оказаха се много удобни за подрязване на изсъхнали и провиснали клони. После се заех да прекопая лехите за цветя. За тази цел използвах специална лопата за обръщане на пръста и за засаждане на растения. Направи ми впечатление, че всички сечива на Fiskars бяха ергономично направени. Дръжките им бяха изключително удобни за хващане и имах усещането, че са сякаш изработени по калъп на ръцете ми, като тяхно продължение. После продължих да се занимавам с оградата. Там открих няколко големи камъка, но и с тях се справих, благодарение на специалната кирка Fiskars, която служеше за вадене на камъни и пънове.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!