≡ Menu

Карбамид пероксид vs. водороден прекис

Когато търсите подходящ продук за избелване на зъбите, сигурно сте забелязали, че някои от тях съдържат карбамид пероксид, а други водороден пероксид. Всеки от тези два елемента играят важна роля в избелването на зъби. Кое използвате зависи от това кой метод ще изберете да използвате, когато избелвате зъбите си. Пероксидите се намират в избелващите системи, които се продават в търговската мрежа или онлайн.

След зараждане на идеята за избелването през 1989 г., за извършени много анализи, за да сме сигурни, че съставките в избелващия гел са безопасни. Двете основни съставки в системите за избелване на зъбите са карбамид пероксид и водороден пероксид. Каква е разликата между двете?

Карбамидният пероксид е известен също като урея водороден пероксид. Той съчетава карбамид и водороден прекис, за да образуват едно съединение. Карбамид пероксид се използва за премахване на петната от зъбния емайл. Карбамид пероксид е безопасен, стига да не е в количество по-голямо 44%. Доказано е, че използването на 44 % причинява от минимално до никакво увреждане на твърдостта и съдържанието на минералната повърхност на емайла на зъбите. Избелващите гелове на Opalescence съдържат между 10 и 35% карбамид пероксид – използват се както в стоматологичните кабинети, така и за домашна употреба.

Водородният пероксид е създаден от водород и кислород. Водородният пероксид има много приложения; антисептично, почистващ агент, и избелващ агент. Независимо, че водородния пероксид е толкова ефективен, той също има няколко странични ефекти, особено ако се използва за избелване на зъбите. Той може да предизвика зъбите да станат по-чувствителни и може да причини възпаление на устата и венците. Докато се използва в умерени количества, водородният пероксид е ефектиен и се препоръчва от лекарите по дентална медицина. Водородният пероксид присъства в повече избелващи ленти за избелване на зъби. Американската Фирма Крест използват 10 % и 14% водороден пероксид в избелващите ленти.

При използване на водороден пероксид, за избелване на зъбите, има няколко изключения от правилото. Ако имате зъби, с бели пломби, порцеланови коронки или са покрити с някакъв вид материал, включително злато, вие няма да можете да видите резултатите върху тези зъби с употребата на водороден пероксид. Пероксидът не може да проникне през материала на изградения зъб и той още остане с първоначалния си цвят.

Има различни разлики между карбамидния пероксид и водородния пероксид. Водороден пероксид се използва по-често, по-силен и по-ефективен е. Той може да се ускори процеса на избелване. Карбамид пероксид е безопасен, докато се използва по-ниска концентрация, обаче, не е толкова ефективен, когато е в малка концентрация. Карбамид пероксид също се среща в повечето системи за домашно избелване на зъбите, защото са безопасни за използване.

Без наличието на водороден пероксид или карабамиден пероксид, няма как да се избелят зъбите в домашни условия.

Преди да закупите избелващи ленти или избелващи гелове, трябва да проверите кои са активните съставки в тях. В състава трябва да присъстват на първо място пероксиди, които работят за избелване на зъбите. Не забравяйте, че водородния прекис, който е най-ефективен. Ако имате съмнения, обадете се на Вашият зъболекар или да си уговорите среща, за да говоря с него по отношение на комплектите за избелване у дома. Информация може да намерите и под различна форма онлайн.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!