≡ Menu

Качествената храна – ключ към доброто здраве

Всеки от нас често подценява значението на храната за нашето здраве. Ежедневно си похапваме какво ли не – кроасани, мармалади, кексове и всякакви други десерти; употребяваме безброй миксове от подправки закупени от магазина, за да “подобрим” вкуса на гозбите, които сами приготвяме вкъщи например и то без да се замислим, че не само природни продукти има в тях, но и много химикали. И всичките тези готово приготвени храни и полуфабрикати са с коя от коя по-красива и блестяща опаковка. Твърде голямото ни доверие към производителите на всякакви храни, привличането ни от това, че някой ни улеснява в готвенето и разнообразието на трапезата и ни остава и повече време за работа или други занимания, ни тласкат към безразборното пазаруване по магазините. Вярваме, че съдържанието написано на опаковката на съответният продукт е точно такова и нито за миг не се усъмняваме. С хубавото бързо се свиква, но наистина не осъзнаваме, че това наше отпускане често ни струва много повече. И когато здравето ни започне да се влошава, отдаваме това само и единствено на ежедневните проблеми, които ни сполитат, тоест на стреса.

Отдавна е установено обаче, че храната пряко оказва влияние върху нашето здраве. Освен всекидневното движение, което трябва да извършваме, че дори и още по-добре би било, ако практикуваме някакъв подходящ и приятен за нас спорт, би било истинска радост, истински празник за нашето тяло, ако му осигуряваме храна пълна с енергия и живот. Не случайно съществува приказка, че ние сме това, с което се храним! За хората е трудно за съжаление да се разделят с досегашния си начин на живот и най-вече с досегашния си начин на хранене и предпочитат да си продължат постарому, а когато се наложи да вземат спешни мерки относно влошеното си здраве, по- лесният вариант е да отидат на лекар и той да им изпише подходящо за техния проблем лекарство. Само че лекарството не им гарантира мечтаното и вярвано излекуване и често се разочароват, а положението им се влошава. Тогава се тръгва отново по лекари, завъртат се в един порочен кръг и започват да обвиняват всичките си несгоди, а и другите хора за състоянието им. Спират да вярват, че някога пак ще излязат от това положение, в което са попаднали, смятат, че може би никога няма да станат здрави каквито са били. Вярват може би само в това, че им трябва здравето им, за да могат да се почувстват щастливи.

На помощ обаче идва здравословната храна, която е готова да ви окаже съдействие и отлична помощ, стига само и единствено да се обърнете искрено към нея и да я помолите за помощ. Тя е от приятелите, които никога не се сърдят, че сте им обръщали гръб досега и се сещате за тях едва когато вече наистина имате силна нужда. Винаги е готова да ви помогне, бързо лесно и приятно. Трудното в случая е само това да промените мирогледа, нагласата си за здравословния начин на живот. Но ви гарантирам, че веднъж тръгнете ли в посока промяна на храненето, ще се почувствате толкова добре, че едва ли някога пак ще посегнете към тлъстото, мазно и посипано с “подправки” и приготвено от някой непознат за вас човек кюфте, например, което всеки ден в кратката обедна почивка си купувате. Ще усетите как даже емоциите ви се подобряват, ще се чувствате пълни с енергия. Здравословната храна ви дава физическо и психическо здраве.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!