≡ Menu

Кашони за опаковане и преместване

Здравейте! Хамалин съм и си харесвам попрището. Истината е, че и професията ме харесва!

През годините събрах голям умения и понеже сферата за работата по местене на товари и хамали доста се поизхаби реших да обрисувам със съвсем малко реда нещо различно – тънкостите по опаковане на специфични предмети в кашони.

Кашоните за пренасяне на частни вещи най-често биват два основни стандарта – трипластови и петпластови. Първите са естествено по-евтини и не съвсем стабилни, докато петпластовите са уникално здрави и са подходящи за пренасяне на солидни и чупливи вещи.

Кашоните могат да бъдат с ръкохватки и с дупки за ръце, а е възможно и да са обикновени. Възможно е да се запечатват с тиксо, също така е възможно и да се притягат безшевно.

Опаковането на специфични вещи и посуда в кашони е отегчителна занимание, но ако е наложително да я направите сами е задължително да се обръща внимание на малко количество прости стандарти.

Бумаги, папки, книги и разнородни плътни обекти се нареждат в малки кашони. Нарушавайки този принцип се утежнява и без това дългата дейност по пренасяне на вещи и особено от това ако кашонът е масивен, закономерно е да е по-нестабилен и несигурен.

Посуда, стъкло и различни по-малки аксесоари се слагат в средни по големина кашони, като според възможностите е възможно да са три и пет пластови. За маскимално сгъстяване се използва стиропор, бабъл фолио, вестници, амбалажна хартия и други.

Одеяла, пердета, по-плътни дрехи или леки материали се опаковат в най-огромните по размер кашони. Основната идея е да не стават твърде солидни и да не затрудняват работния процес.

Надявам се съветите да са ви от полза в бъдеще!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!