≡ Menu

Килими – избор на цвят за нашия килим

Решили сте да използвате красив килим, за да внесете топлина и уют в дома си. Уточнили сте своя бюджет и сте избрали стая, в която да го поставите. Предпочели сте вариант за естествен или изкуствен килим, но не сте сигурни в какъв цвят да бъде той. Ето това ще се опитаме да уточним в настоящата публикация за избор на цвета на нашите нови килими.

Цветът е първото нещо, което забелязваме в нашия интериор. Ето защо е толкова важно да подходим внимателно при неговия избор. На практика още преди да сте уточнили каквито и да било детайли за своя килим сте си го представили в конкретен цвят. Все пак това как той изглежда във вашите фантазии може до голяма степен да се разминава с реалното му приложение във вашия дом.

Добрият килим създава усещане. Той допринася не просто за красота, а за широчина и простор в дома или за повишен комфорт, където това е нужно. Използването на качествени килими може да бъде вашия начин да модифицирате визията на своя дом по такъв неповторим начин, че да го превърнете в едно истинско бижу, макар неговата квадратура да не е от най-големите.

Най-важното нещо, което трябва да знаете при избор на конкретен цвят за вашите килими е фундаменталното правило, че по-тъмните цветове на килима допринасят за свиване на простора и карат помещението да изглежда по-малко и по-уютно. На другия полюс са ярките цветове, които е добре да се използват в по-малките помещения, за да създадат нужното ни усещане за ширина. От съществено значение е да подчертаем, че трябва да се търси баланс по отношение на цветовете, като така ще гарантирате отлични крайни резултати за себе си и своето семейство.

Освен основния цвят, почти всеки килим притежава шарки и орнаменти, които допринасят за неговата разчупена и любопитна визия. Добре е шарките да бъдат ориентирани в съответствие със светлината, която навлиза в помещението, като така осигурявате високи и красиви резултати.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!