≡ Menu

Кой е Даниел Сваровски?

Дрехите и бижутата със Сваровски елементи са чудесен начин да изявите своята изтънченост и индивидуален стил. Внесете доза разкош в своята визия с бляскави кристали, които всяко момиче би искало да има. Възхищавате се на брилянтния блясък на тези уникални бижута, въздишате по невероятни рокли, обувки и бельо с инкрустирани кристали и вероятно се питате каква е историята на камъните с уникален блясък.

Задавали ли сте си въпроса от къде идва названието на страхотните камъни, имитиращи брилянти? Кой всъщност е Сваровски?

Роден през 1862 година в село Георгентал, намиращо се в Северна Бохемия, Даниел Сваровски е предопределен да бъде майстор на бижута. Баща му се занимавал обработка на стъкло и мечтаел да направи сина си цигулар. За негово съжаление, малкият Даниел отрано се ориентирал към обработката на стъкло.

При посещение на специализирана конференция в Париж, Даниел Сваровски се запознава със съвременните възможности за шлифоване на стъкло с помощта на електричество. Може да се каже, че това определя по-нататъшната съдба на талантливия младеж. Десет години след първия си досег до науката и до начините на обработка на стъклото, Сваровски създава и патентова машина за шлифоване. По това време той е едва на 21 години. Компанията, която Даниел основава във Франция започва да произвежда кристали, наподобяващи диаманти като първоначално те се използват за украса на полилеи. Постепенно работата се разраства и обхваща пазарите на цяла Европа.

Swarovski става все по-популярна марка сред хората. Днес съществува клуб на почитателите на кристали Сваровски, който наброява над 500 хиляди души от цял свят. Ако искате да се насладите на красотата на тези вълшебни камъни, може да посетите пещерата на марката в Австрия, където се съхранява най-големият кристал с тегло 62 кг и диаметър 40 см, а също така и най-малкия, който е 0,8 мм в диаметър.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!