≡ Menu

Коли скрап

Колите колкото и да са полезнии идва етап в живота им, когато остаряват и не стават за упртеба и не е изгодно да бъдет ремонтирани и поддържани. Именно в този момент се налага предаването на колите за скрап. Колкото и да не искате да се разделяте това е техни жизнен път, който трябв да поемат към рециклирането – коли скрап.

Предимставата, които е хубаво да знете, акто решите да предадете автомобила си за скрап не са малко. Именно вие спомагате за рециклирането на материалите в природата и по този начин вашия автомобил се преражда в нов автомобил, пералня или градинска стълба (това става с коли скрап).

Това, което трябва да направите е да се обадите на repatraka.com и да попитате за цента, която ще получите за автомобила ви. Трябва да знаете, че цента може да варира от много фактори, но най-важния фактор е, колко тежи вапия автомобил. Хубаво е да знаете, че се идва на място и автомобила се извозва с транспорт на фирмата. Издват се всички необходими документи за дерегистрация на автомобил в КАТ и накрая получавате заплащане за вашия стар автомобил, който едвали ще може да продадете или да го ползвате отново.

  • При подготвката на автомобила за рециклиране преди да се предаде за скрап се правят следните неща.
  • От автомобила се източват всички видове течности в ключително и течноста на климатика.
  • Премахва се акумолатора.
  • Премахват се всички видове филтри, маслени, въздушни и др.
  • Броните и пластмасите се премахват също.
  • Стъклата се свалят също.

След тази подготовка автомобила се пресова за по удобно пренасяне до мясотото където ще бъде нарязан на малки парчета за да бъде претопен в последствие. След като бъде рециклиран автомобила, претопеното желязо може да бъде ползвано за много неща, производстово на нови автомобили или друга техника. По този нчин вие помагате на природата, като пазите въздуха почвата и водата. Именно заради по-млакото ползване на материали и химикали за добив на желязо от желязната руда.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!