≡ Menu

Колко струва инсталирането на климатик

В много части, климатиците не са просто “хубави и само, за да ги има”, те са необходими по време на летните месеци. Предпочитани са заради по-тихият режим на работа, по-мощни и по-ефективни са в сравнение с предишните модели и могат в много отношения да предлагат по-голяма стойност. Повече информация за климатици на добри цени може да откриете и онлайн или в магазините на място. Изборът им се определя и многообразието на пазара, което често обърква или затруднява крайния потребител. Всяка стъпка нагоре по стълбата целяща охлаждане и комфорт на дома идва с пропорционално на разходите. Колко струва това, колко струва инсталирате нов климатик, дали монтажа се заплаща отделно и още много въпроси, които вълнуват всяко домакинство. Ето и отговорите на една част от тях:

Основи на климатик – първата стъпка при получаване на нов климатик е въпросът с неговото инсталирана. Той се определя от размера. A / C единици се измерват в тон, който се отнася до количеството топлина, те могат да се получат за около един час. При по-големи къщи и съответно по-големи помещения съответно единиците на климатика и мощността се иска да са доста по-големи.

Съществуват и много други променливи фактори в определянето на размера на един климатик. Това дали той ще работи най-добре в дома.

За жилища, които никога не са имали климатизация, инсталацията изисква нови електрически кабели, които да минават през добре подбрани места и с цел по-голяма дискретност.

За компенсиране на разходите за климатизация и монтаж с изборът на икономични климатици може да се спести много от високата ефективност и често да бъде ограничена по продължително. Всичко това струва да се наеме на професионален техник по климатици или фирма. Не е за подценяване и факта, че съвременните производителите на климатици, постепенно премахват риска от разрушаващи озоновия слой на парникови газове, използвайки и инсталирайки нова A / C единици, които съдържат R-22. Фирми все още може да произвежда нови части като кондензатори с R-22 за подмяна на съществуващи звена.

Днес всяка фирма за климатици предлага безплатен монтаж и сервиз за обслужване през първите няколко години от договора по закупуване. За климатици, чиято гаранция е изтекла се заплаща допълнително за профилактика и почиствания, но не струва скъпо. Някои хора по време на местене от едно жилище в друго са склонни да пренесат и климатика на новото място. Тогава отново се изисква демонтаж и монтаж. Тези и подобни работи също се извършват от екип на фирма и се заплащат допълнително.

Ако имате нужда от нов термостат, например, или ако сменяте конструкцията на къщата си и се налагат реформи дори спрямо климатика, това може да струва скъпо. Съотношението на сезонна енергийна ефективност също е важен фактор. Това съотношение е мярка за общата продукция на A / C единица охлаждане по време на сезона, разделен на общия му принос електрическа енергия. Колкото по-висок резултат се постигне, толкова по-добре. Предимствата на подобрените оценки енергийна ефективност се намаляват с разходите за време и охлаждане, но те идват със съответното увеличение на разходите. Най-популярните марки климатици предлагат висока ефективност, достъпна за повишена цена, дори при ниски модели на шум. Разходите за климатик зависят до голяма степен, от когото биват закупувани, какъв размер на системата и цялостната ефективност предлагат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!